Een bezoek aan een sushirestaurant zoals Sushi restaurant Apeldoorn is erg lekker en bovendien gezond. Toch moet je wel opletten welke lekkernijen je allemaal eet. Een aantal soorten sushi bevat weinig vet, maar dat geldt niet voor elke soort. Lees de volgende 10 tips voordat je je sushi gaat bestellen.

  1. Begin de maaltijd met een soepje. Een kom Miso soep, een soep die vaak geserveerd wordt bij sushi restaurants, bevat slechts 75 calorieën. Een soepje vooraf helpt bij het verkrijgen van een vol gevoel, zodat je 1 of 2 vettere producten kunt overslaan.
  2. Kies sushi waar veel omega-3s vetten inzitten. Deze onverzadigde vetten beschermen het hart en bevorderen de werking van de hersenen. Voorbeelden hiervan zijn zalm en tonijn. In deze sushi’s zitten naast omega-3s vetten veel proteïne en een hoge dosis vitamine D. Vitamine D helpt bij het verbranden van vet.
  3. Sla de crunchy rollen over. Dergelijke producten zijn gefrituurd en bevatten daarom veel ongezonde vetten. Een beter alternatief zijn de gestoomde, gegrilde en rauwe producten.
  4. Ga voor vegetarisch. Sushi met bijvoorbeeld komkommer en avocado bevatten veel vitamine K, magnesium en foliumzuur.
  5. Kies bruine rijst. Bruine rijst zit vol vezels, die de spijsvertering en de stoelgang bevorderen.
  6. Eet minder sojasaus of sojasaus met minder zout. Soja bevat erg veel zout, een voedingsmiddel dat de oorzaak is van een verhoogde bloeddruk en hart- en vaatziekten.
  7. Vermijd sushi rollen met mayonaise of sushi rollen die gevuld zijn met roomkaas. Deze producten bevat een hoog aantal vetten.
  8. Probeer eens sushi gerechten met soba-noedels. Deze noedels bevatten veel vezels en meer proteïne dan witte rijst. soba-noedels zijn gemaakt van volkoren granen.
  9. Onthoud dat elke sushi rol ongeveer voor 200 calorieën aan witte rijst bevat, en dat het daarom soms verstandig is om een sashimi te nemen. Een sashimi is rauwe vis zonder rijst.
  10. Let op de grootte van je porties. Bestel kleine porties (maximaal 1 rol of 6 sushi stukjes). Vergeet niet tussendoor salades en miso-soep te bestellen.