Blijvend in balans

3 redenen om een cheatmeal te plannen

Geplaatst op

Ben je al weken ontzettend goed bezig met een dieet en vliegen de kilo’s er af? Maar blijf je toch een knagend gevoel hebben dat je bepaald eten mist? Dan mag je hier incidenteel best wel eens aan toegeven. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat heet cheatmeal juist heel goed kan zijn. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je het niet overdrijft. Met een cheatmeal bedoelen we niet dat je je het hele weekend vol mag stoppen met allerlei lekkers. Een keer iets uitgebreider lunchen of dineren mag natuurlijk wel. Maar waarom zou je zo’n cheatmeal plannen? Waarom is food near me at Butlon.com zoeken helemaal niet zo’n slecht idee? Wij geven 3 goede redenen!

1.    Het dieet is beter vol te houden

Wat eten we vandaag makkelijk goedkoop zeg! Is dat een uitspraak die je tegenwoordig gekscherend van je partner of vrienden hoort als je weer eens aan de zoveelste salade zit? Een dieet is niet altijd even makkelijk vol te houden. Helaas.

Ken je dat? Dat je net een paar weken met een dieet bezig bent en het vervolgens zo zwaar vindt dat je het plotseling maar weer opgeeft? Het gevolg is dat die verloren kilo’s er niet alleen binnen no-time weer aan zitten, maar dat je je ook nog eens heel erg schuldig voelt. Daarom is het belangrijk om jezelf niet altijd al het lekker te ontzeggen. Door iets te verbieden is de kans dat je de verleiding niet kan weerstaan en de handdoek in de ring gooit een stuk hoger.

Door een cheatmeal in het vooruitzicht te stellen, weet je waar je naar toe kunt leven. Als je enorm zin hebt in een bepaald soort eten, kan je jezelf geruststellen omdat je dit op een later moment wel mag. Hierdoor is een dieet veel beter vol te houden. Let wel op dat je niet te vaak cheatmeals inplant, anders loop je het risico dat al je werk voor niets is.

2.    Reset je lichaam

Heb je er eigenlijk wel eens bij stil gestaan wat het met je lichaam doet als je constant minder calorieën eet dan je verbruikt? Je lichaam werkt immers volgens een natuurlijk overlevingsinstinct. Zodra jij minder eet, krijgt hij het gevoel dat er te weinig eten beschikbaar is. Hierdoor gaat je lichaam sneller in een zogenaamde katabole stand. Dit betekent dat het lichaam weefsel gaat afbreken om aan energie te komen. Bovendien kan het voorkomen dat je tijdelijk niet meer afvalt. Dat wil je tijdens een dieet natuurlijk voorkomen.

Door je lichaam tijdelijk even een boost van energie te geven door bijvoorbeeld vet eten bestellen, merkt deze dat er nog steeds voldoende voeding aanwezig is. Hierdoor kan je het lichaam resetten en stop je de afbraak van weefsel en geef je het metabolisme een flinke boost. Grote kans dat je de komende dagen, mits je het dieet weer goed oppakt, weer flink zult afvallen.

3.    Glycogeen aanvullen


Wanneer men langere tijd minder koolhydraten eet, iets wat meestal een bijkomend gevolg van een dieet is, zullen de voorraden van glycogeen leeg raken. Dit is nodig om over voldoende energie te beschikken. Bijvoorbeeld wanneer je wilt trainen. Gelukkig is glycogeen eenvoudig aan te vullen door incidenteel eens flink koolhydraten te eten. Maak daarom eens gebruik van online food delivery Amsterdam en geniet zonder schuldgevoel van jouw cheatmeal!

Gerelateerde berichten

Microdosering truffels: een kleine stap voor de geest, een grote sprong voor welzijn

In de wereld van persoonlijke ontwikkeling en mentaal welzijn ontstaat er steeds meer belangstelling voor alternatieve benaderingen. Een van deze...

Lees meer

Ontdek de voordelen van halotherapie thuis met een zoutpijp

Halotherapie, ook wel zouttherapie genoemd, is een traditionele natuurlijke behandelmethode die zijn oorsprong vindt in de zoutmijnen en grotten van...

Lees meer

Welk scheermes past bij jouw huid- en haartype?

Het kiezen van het juiste scheermes is essentieel voor een gladde en comfortabele scheerbeurt. Er zijn verschillende scheermessen op de markt, maar...

Lees meer

Over ons

Lees snel verder op onze site voor meer informatie over in balans blijven.

Contactgegevens

Via info @ blijvend-in-balans.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden