Blijvend in balans

3 veel voorkomende vormen van plastische chirurgie

Geplaatst op

Er bestaat nog steeds een incompleet of eenzijdig beeld van plastische chirurgie. Het vakgebied zou zich beperken tot borstvergrotingen en botoxingrepen. Plastische chirurgie is echter veel meer dan deze genoemde operaties. Plastische chirurgie is het corrigeren van de functie en vorm van het lichaam in brede zin. Het medisch specialisme bestaat uit verschillende soorten, waarvan de volgende drie de meest voorkomende zijn:

Cosmetische chirurgie

Bij cosmetische chirurgie (ook wel esthetische chirurgie) worden bepaalde onderdelen van het uiterlijk veranderd met als doel deze mooier te maken. Denk hierbij aan een facelift, liposuctie of neuscorrectie. Een cosmetische ingreep kan gedaan worden om een aangeboren afwijking te corrigeren, maar dit hoeft niet het geval te zijn. Veel mensen ondergaan cosmetische chirurgie om het gewenste lichaam te krijgen, hetgeen bijdraagt aan een beter zelfbeeld.

Hand- en polschirurgie

Hand- en polschirurgie heeft als doel het genezen van hand en polsproblemen. De hand bestaat uit een complex systeem van zenuwen, bloedvaten, spieren en pezen, die gevoelig zijn voor slijtage en overbelasting. Dit kan leiden tot diverse aandoeningen, zoals reuma, artrose en een skiduim. Het specialisme hand- en polschirurgie is onderdeel van plastische chirurgie omdat het dezelfde secure expertise vereist als andere vormen van chirurgie.

Reconstructieve chirurgie

Reconstructieve chirurgie wordt toegepast om lichamelijke schade en afwijkingen te herstellen, die door toedoen van bijvoorbeeld een ongeluk of ziekte zijn ontstaan. Een voorbeeld hiervan is een litteken- of huidcorrectie. Plastische chirurgie wordt vaak toegepast om de schade van een operatie te herstellen. Dit gebeurt zowel direct na de operatie of maanden later.

Op Blooming is een scala aan verschillende ingrepen te vinden die u kunnen helpen bij het verwezenlijken van het gewenste uiterlijk. De chirurgen van Blooming zijn gespecialiseerd in plastische chirurgie.

Gerelateerde berichten

Water Zuiveren in Nederland: Hoe Kies je het Ideale Waterfilter?

Water is een essentieel onderdeel van ons dagelijks leven. We gebruiken het om te drinken, koken, schoonmaken en nog veel meer. Het is daarom van...

Lees meer

Over ons

Lees snel verder op onze site voor meer informatie over in balans blijven.

Contactgegevens

Via info @ blijvend-in-balans.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden