Blijvend in balans

4 manieren om gewicht te verliezen zonder dieet

Geplaatst op

Eenvoudige veranderingen in je levensstijl kunnen je helpen om gewicht te verliezen. Natuurlijk kun je ook snel afvallen. Er zijn tal van diëten die werken om snel kilo’s af vallen, terwijl je honger hebt. Maar wat heeft het voor zin om gewicht te verliezen, als het na je dieet meteen weer terugkomt? In plaats daarvan is de sleutel het maken van aanpassingen aan je levensstijl. Neem een of meer van deze eenvoudige, pijnloze manieren aan om te helpen gewicht te verliezen zonder op dieet te gaan.

Eet elke dag ontbijt

Veel mensen denken dat het overslaan van het ontbijt een manier is om calorieën te besparen, maar ze eten uiteindelijk meer gedurende de dag. Studies tonen aan dat mensen die ontbijten lagere BMI’s hebben en beter presteren, zowel op school als op werk. Probeer een kom volkoren ontbijtgranen met fruit en magere zuivel voor een snelle en voedzame start van de dag.

Voeg eiwit toe aan elke maaltijd

Het toevoegen van een bron van mager of vetarm eiwit aan elke maaltijd en snack zal je helpen om je langer vol te laten voelen. Zo heb je minder kans om te veel te eten. Probeer magere yoghurt, een kleine portie noten, pindakaas, eieren, bonen of mager vlees. Deskundigen raden ook aan om regelmatig kleine maaltijden en snacks te eten om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden en om te voorkomen dat je te veel eet.

Ga voor granen

Vervang granen uit wit brood, cake en koekjesdoor volkoren granen en vezels waardoor je sneller vol zit en meer voedingsstoffen binnen krijgt. Kies voor volkorenbrood, pasta’s, bruine rijst en volkorencrackers.

Cryolipolyse: vet bevriezen

Heb je vet op bepaalde plekken wat je moeilijk weg krijgt, maar wil je geen chirurgische ingreep? Cryolipolyse is een methode om vet te verliezen waarbij vetcellen onder de huid worden gekoeld. Hierdoor sterven de vetcellen af en worden ze door het lichaam afgevoerd. Vooral bij hardnekkig vet op bijvoorbeeld de buik, billen of benen is cryolipolyse en methode waarbij je snel resultaat kunt boeken zonder littekens of pijn. Lees meer informatie over het bevriezen van vetcellen: Wat is Cryolipolyse?

Gerelateerde berichten

Water Zuiveren in Nederland: Hoe Kies je het Ideale Waterfilter?

Water is een essentieel onderdeel van ons dagelijks leven. We gebruiken het om te drinken, koken, schoonmaken en nog veel meer. Het is daarom van...

Lees meer

Over ons

Lees snel verder op onze site voor meer informatie over in balans blijven.

Contactgegevens

Via info @ blijvend-in-balans.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden