Blijvend in balans

5 dingen om te weten voordat je een filler behandeling ondergaat

Geplaatst op

Volle wangen, gladde huid, dikke lippen: Sommige mensen hebben ze van nature, terwijl anderen een beetje hulp krijgen van hun dermatologen met fillers. De nieuwste filler behandelingen zijn gemakkelijk te krijgen, duurzaam, en ontworpen voor subtiliteit. Ze zijn ook veilig, mits je naar een gerenommeerde arts gaat. Als je nieuwsgierig bent naar fillers, lees dan de volgende 5 weetjes over fillers.

1. Fillers met hyaluronzuur zijn niet schadelijk voor de huid

Fillers zijn niet hetzelfde als neurotoxinen zoals Botox en Dysport. Dit laatste type “bevriest” de spieren om rimpels te verminderen, terwijl de fillers de huid gladstrijken door rimpels op te vullen. Vroeger was collageen een veelvoorkomende fillers, maar tegenwoordig gebruiken de meeste fillers, zoals Restylane en Juvéderm, hyaluronzuur. Dankzij het vermogen om vocht op te slaan, is hyaluronzuur verantwoordelijk voor een vollere, gehydrateerde huid. Het wordt plaatselijk gebruikt om de huid te hydrateren, maar een crème of serum kan het verloren volume niet herstellen – alleen injecteerbaar hyaluronzuur kan. Eenmaal geïnjecteerd kan het de natuurlijke plumping actie aanvullen of de natuurlijke productie van hyaluronzuur in je lichaam aanvullen, die afneemt naarmate je ouder wordt.

2. Fillers zorgen voor een lang en duurzaam resultaat

Een van de redenen waarom fillers op basis van hyaluronzuur steeds populairder worden, is hun vermogen om volume toe te voegen en rimpels te verminderen met een enkel bezoek aan de dokter. Resultaten duren meestal drie tot zes maanden, afhankelijk van de locatie van de injectie. Onderzoek suggereert dat filler injecties de collageenproductie kunnen stimuleren, waardoor de huid er op de lange termijn frisser uitziet.

3. Goede fillers zijn onzichtbaar

Wanneer vakkundig geïnjecteerd, moet de fillers er natuurlijk uitzien. De veranderingen die worden aangebracht zijn zo subtiel dat niemand het merkt.

4. De technieken die gebruikt worden bij een filler behandeling worden steeds beter

Neem bijvoorbeeld de lijnen rond je mond. Een decennium geleden werd de fillers vaak geïnjecteerd in de nasolabiale plooien, of lachrimpels, om letterlijk de rimpels zelf op te vullen. Tegenwoordig is het doel om andere delen van het gezicht voller te maken en op te tillen voor een natuurlijker resultaat. Naarmate je ouder wordt, worden je botten dunner en de bovenliggende vetkussens glijden naar beneden, waardoor de huid lager hangt, waardoor diepere plooien op de bodem van je wangen ontstaan.

Gerelateerde berichten

Water Zuiveren in Nederland: Hoe Kies je het Ideale Waterfilter?

Water is een essentieel onderdeel van ons dagelijks leven. We gebruiken het om te drinken, koken, schoonmaken en nog veel meer. Het is daarom van...

Lees meer

Over ons

Lees snel verder op onze site voor meer informatie over in balans blijven.

Contactgegevens

Via info @ blijvend-in-balans.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden