Blijvend in balans

5 veelgestelde vragen over Micro Haar Pigmentatie

Geplaatst op

Er is nog veel onduidelijkheid over een micro haar pigmentatie behandeling en de kosten van micro haar pigmentatie. In dit blog behandelen wij de 5 meest gestelde vragen die we hierover tegen komen.

1. Is Micro Haar pigmentatie permanent?

Dit ligt aan het type pigment dat gebruikt wordt. Zo zijn er niet-vaste pigmentsoorten die tot 6 maanden blijven zitten maar ook tot maximaal 2 jaar. Een precieze tijdsduur is hier niet aan te koppelen, omdat dit afhankelijk is van het type huid, de mate van bescherming tegen zonlicht en de verzorgingsproducten die al dan wel of niet worden gebruikt.

2. Hoe lang duurt een Micro Haar Pigmentatie behandeling?

Een MHP behandeling duurt doorgaans zo’n 3 tot 7 uur, afhankelijk van de gekozen behandeling. De behandeling wordt verspreid over 1 of 2 dagen. Na ongeveer een maand is het behandelde gebied genoeg genezen voor een eventuele tweede behandeling, mocht dit nodig zijn.

3. Hoe lang moet mijn haar zijn voor een Micro Haar Pigmentatie behandeling?

Tijdens de behandeling is het voor mannen het handigst als het haar opgeschoren is, dus niet langer dan 1 millimeter. Vaak is het ook mogelijk om voor de behandeling bij de specialist het haar te laten scheren. Het is belangrijk om het haar zo kort mogelijk te hebben, omdat het voor de specialist op die manier makkelijker te zien is om welke kleur haar het gaat en welke kleur pigment gebruikt moet worden voor de behandeling.

 4. Moet de behandeling opnieuw gedaan worden als ik grijs wordt of nog meer haar verlies?

De pigmenten kunnen bijgewerkt worden of aangepast worden in kleur indien er sprake is van een verkleuring van het haar of als er haarverlies optreedt. Het is ook mogelijk om zelfs alle aangebrachte pigment te verwijderen.

5. Is een haartransplantatie nog wel mogelijk na een MHP behandeling?

Ja, dit is mogelijk. De pigmenten die aangebracht worden bij een MHP behandeling hebben geen invloed op de getransplanteerde haren die geplaatst worden bij een haartransplantatie. Sterker nog: de MHP behandeling heeft als bijkomstigheid dat de hoofdhuid gezonder wordt, waardoor getransplanteerde haren beter aanslaan.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees snel verder op onze site voor meer informatie over in balans blijven.

Contactgegevens

Via info @ blijvend-in-balans.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden