Blijvend in balans

Adviezen voor een goede en gezonde levensstijl

Geplaatst op

Een gezonde levensstijl vinden en aanhouden is niet een makkelijke opgave. We weten allemaal dat we meer moeten bewegen en minder moeten eten. De vraag is echter hoe we dit kunnen realiseren zonder dat we te maken krijgen met problemen die ons hele leven overhoop kunnen gooien. In deze blog willen we je daarom een paar adviezen aanbieden waar je hopelijk je voordeel mee kunt doen.

Blijf langer verzadigd

Een groot deel van de Nederlanders heeft te maken met overgewicht. Overgewicht draagt bij aan hart- en vaatziekten en is dan ook iets wat veel gevaren met zich meebrengt. Op een goed lichaamsgewicht komen is daarom erg belangrijk, maar afvallen is niet altijd makkelijk. Een van de beste tips die we je kunnen geven om het afvallen wat eenvoudiger en prettiger te maken, is door ervoor te zorgen dat je langer verzadigd blijft. Dit doe je door a) meer vezels te eten, b) minder suikers te eten en c) meer water te drinken. Vooral dat laatste is erg interessant. Wat we beschouwen als een hongergevoel, is vaak een sensatie van dorst. Dus neem wanneer je honger hebt een goed glas water.

Pro tip: water is nóg lekkerder wanneer er minder kalk in zit. Gebruik voor het lekkerste water een waterontharder.

Doe het niet alleen

Het is erg zwaar om te letten op je gezondheid als je partner of familie daar juist helemaal niet op let. Als je wilt afvallen of meer wilt gaan sporten, dan kan het enorm helpen om iemand te hebben aan je zijde die je hierin steunt en ook die je in de gaten houdt. Het is niet eenvoudig namelijk om je levensstijl aan te passen naar iets wat in alle eerlijkheid, eigenlijk maar onprettig is. Daarom kan het erg helpen als je iemand hebt die je kan helpen met het vasthouden van de veranderingen in je levensstijl.

Pro tip: Vraag bijvoorbeeld aan je partner of hij of zij ervoor open staat om gezonder te gaan eten of om elke avond samen een flink stuk te gaan wandelen. Doet hij of zij de wekelijkse boodschappen? Verzoek dan om geen ongezonde voedingswaren mee te nemen. Dan maak je het jezelf stukken eenvoudiger.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees snel verder op onze site voor meer informatie over in balans blijven.

Contactgegevens

Via info @ blijvend-in-balans.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden