Blijvend in balans

De ins- en outs over voedingssupplementen

Geplaatst op

Voedingssupplementen zijn in er in allerlei vormen. Pillen, poeders en capsules met voedingssupplementen dienen als aanvulling op je dagelijkse voeding. Ze bevatten vitamines en mineralen die je gezondheid ondersteunen. Wat moet je allemaal weten over voedingssupplementen? 

Heb je voedingssupplementen nodig om gezond te blijven?

Nee, in principe kun je al je voedingsstoffen halen uit normale en gezonde voeding zoals vlees, vis, groente en fruit. Extra voedingssupplementen kunnen je wel een aanvulling zijn op je reguliere voeding als je erg veel energie gebruikt. Bijvoorbeeld als je erg intensief sport. Er zijn allerlei soorten supplementen op de markt. Online kun je bijvoorbeeld supplementen kopen bij https://supplementenspecialist.nl/

Eiwitshakes

Eiwitpoeder heeft een hoog gehalte aan eiwitten. Een eiwitshake kan helpen bij het herstellen van je spieren nadat je intensief gesport hebt. De meest voorkomende vormen van eiwitpoeder is wei-eiwit. Dit eiwit ontstaat tijdens de productie van kaas. Je kunt ook kiezen voor eiwitrepen. deze bestaan ook voornamelijk uit wei-eiwit en bevat over het algemeen tussen de 10g en 20g aan eiwitten. Een eiwitshake kan je het beste nemen na het sporten. Na het trainen hebben de spieren namelijk de grootste eiwitbehoefte.

Pre workout supplementen

Een pre-workout supplement versterkt het gevoel van energie, verminderd de vermoeidheid verbetert  de prestaties tijdens een tijdens een training. Bij de meeste merken los je het poeder op in drank. In de meeste pre-workout zitten de volgende ingrediënten: 

  • Cafeïne: Stimuleert het centraal zenuwstelsel. Cafeïne blokkeert adenosine waardoor de vermoeidheid pas later opspeelt.
  • Beta alanine:  Deze stof verlaagt de zuurgraad in de spieren. Doordat de zuurgraad stijgt krijg je meer last van vermoeidheid. 
  • Creatine: Deze stof bestaat uit aminozuren en functioneert als een buffer voor fosfaat, dit heb je nodig om spiercontracties te maken tijden explosieve activiteiten. Creatine zorgt ervoor dat deze spiercontracties beter kunnen verlopen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2023 Alle rechten voorbehouden