Een bezoek aan de tandarts gebeurt vaak tweemaal per jaar. Dit zijn doorgaans routinecontroles en zijn vaak ver van tevoren ingepland. Het kan gebeuren dat je ziek bent terwijl je een tandartsafspraak hebt staan. Wat is in dit geval handig om te doen?

Zeg de tandartsafspraak op tijd af

Een tandartsafspraak moet vaak tijdig afgezegd worden, anders worden er doorgaans annuleringskosten doorberekend. Let er dus op dat je, vooral wanneer je al een lange tijd ziek bent, tijdig je tandarts op de hoogte stelt van de situatie. Vaak kan er dan direct al een nieuwe afspraak ingepland worden. Probeer voor jezelf in te schatten of je echt te ziek bent om op te komen dagen of dat dat de afspraak eventueel door te zetten is. Mocht je van plan zijn om wel te gaan, informeer dan bij je tandarts of het verstandig is om naar de praktijk te komen. Mocht je bijvoorbeeld een besmettelijke ziekte hebben, dan kan het gebeuren dat de tandarts liever de afspraak naar een andere dag wil verzetten.

Wat moet je doen als je toch naar de tandarts gaat

De procedure bij zieke pati├źnten verschilt per tandartspraktijk. Sommigen willen dat je je afspraak houdt, terwijl anderen je zullen vragen om opnieuw te plannen. Als je komt opdagen voor je afspraak, volg dan de procedures die zijn aanbevolen door het personeel.