Als je op de valreep nog wat gewicht wil verliezen vooraleer je met vakantie gaat, is het afvallen met shakes wellicht de beste optie. Op een eenvoudige manier val je snel heel wat kilo’s af. Zonder ingewikkelde instructies of omvangrijke bereidingen; dieet shakes zijn de ideale afslankmethode.

Tijdsgeest

Onze maatschappij draait op volle toeren. Alles moet snel, sneller, snelst. We hebben geen tijd om langdurig stil te staan bij details en we willen resultaten zien. Goede resultaten en daar willen we niet lang op wachten. Dit geldt ook voor onze ambities bij een dieet. Eigenlijk wachten we te lang om actie te ondernemen, maar als het zover is, zoeken we naar de meest efficiënte en doeltreffende afslankmethode. Zonder veel poeha, niet te duur en met snel resultaat.

Gewicht verliezen met shakes

Afvallen met shakes past precies binnen deze verwachtingen. Het bereiden van de eiwitshakes (ook wel proteïneshakes genoemd) is kinderspel. Vermeng het poeder met water, melk of yoghurt; en klaar! In een mum van tijd heb je een maaltijdvervanger die je helpt om op een snelle manier gewicht te verliezen.

Leestip: Beste maaltijdvervangers: zó val je verantwoord af met maaltijdvervangende shakes

Lage kosten

De kosten voor een dieet met shakes zijn overzichtelijk en voor iedereen betaalbaar. Vergeet niet dat je er ook heel wat andere voeding voor laat staan die je dus niet hoeft te kopen. Je vervangt immers een maaltijd (ontbijt, lunch of avondeten). Voor een optimaal dieetresultaat is het wel aan te raden om minimaal 2 liter water per dag te drinken.

Andere voordelen

Afvallen met shakes is dus niet alleen makkelijk en doeltreffend, ook de kosten zijn laag. Andere voordelen van deze afslankmethode zijn:

– de shakes worden verkocht in afgemeten porties

– de ingrediënten zijn op natuurlijke basis, zonder toegevoegde kleurstoffen en conform alle geldende Europese voedselrichtlijnen

– het is een verantwoorde methode om gewicht te verliezen

– er is heel wat variatie in de smaken (veelal fruitsmaakjes, maar ook chocolade)

– de shakes zijn verkrijgbaar in diverse varianten (poederzakjes, poederstaafjes, enz.)

Langdurig gebruik

Hoewel het altijd van belang is om je gezondheid niet uit het oog te verliezen tijdens een dieet, kan je de shakes langdurig gebruiken. Let hierbij wel op de juiste verhouding met andere voeding. Je kan bijvoorbeeld gedurende 4 weken een strak dieet hanteren op basis van dieetshakes en daarna overstappen naar 1 shake per dag (bijv. ontbijt) om op je ideale gewicht te blijven.