Blijvend in balans

De meerwaarde van lasertherapie bij een artrosebehandeling

Geplaatst op

Bijzonder veel mensen hebben last van artrose. Wanneer jij één van deze mensen bent zal je kunnen vaststellen dat dit je dagelijks leven aanzienlijk kan beïnvloeden. Artrose laat zich niet alleen voelen vanaf het eerste moment dat je opstaat, maar ook wanneer je het aangetaste gewricht in kwestie even niet hebt gebruikt. In bepaalde gevallen kan de pijn zelfs zo erg zijn dat je ze voelt wanneer je gewoon stil zit. Gebruikmaken van lasertherapie kan er voor zorgen dat de pijn die je ervaart door artrose wordt verlicht. Hoe dat precies in zijn werk gaat? Dat laten we je graag ontdekken door middel van de informatie op deze pagina. 

Gratis stockfoto met actie, affectie, beweging

Wat is artrose? 

Artrose is een vaak voorkomende aandoening die zich laat gelden op het ogenblik dat de hoeveelheid aan kraakbeen in je gewricht is afgenomen. Dit kraakbeen heeft een belangrijke functie, want ze zorgt er voor dat de botten eenvoudig over elkaar heen kunnen glijden als je aan het bewegen bent. Wanneer er sprake is van artrose is het kraakbeen echter afgesleten. Dit zorgt er voor dat de wrijving tussen de botten groter is waardoor er pijn optreedt en stijfheid wordt veroorzaakt. Mensen die lijden aan artrose kunnen dan ook geconfronteerd worden met de volgende klachten: 

·       Pijn bij het opstaan en wanneer er sprake is van belasting; 

·       Een verandering in de lichaamshouding van de persoon in kwestie;

·       Minder vlot kunnen bewegen; 

·       Stijfheid en krakende gewrichten; 

·       Zwellingen van de gewrichten;

Omdat kraakbeen niet uit zichzelf terug groeit is het behandelen van artrose in de praktijk een complex gegeven. Bovendien vergt elke plaats een andere aanpak. Door middel van lasertherapie slaagt men er in ieder geval wel in om de pijn te doen afnemen waardoor het comfort voor de patiënt kan worden verhoogd.

Gratis stockfoto met afzondering, alleen, alleen zijn

Waarom kiezen voor lasertherapie bij artrose? 

Door het toepassen van lasertherapie bij artrose wordt er dus een pijnstillend effect gecreëerd. Dit pijnstillend effect kan blijven aanhouden tot wel 78 uur na de behandeling. De lasertherapie zorgt er in het bijzonder voor dat je eenvoudiger kan bewegen. Dit is in het bijzonder interessant voor mensen die willen afvallen en / of hun spieren willen versterken. In het merendeel van de gevallen wordt lasertherapie wel steeds gecombineerd met fysiotherapie. Er wordt doorgaans ook telkens binnen de 78 uur een nieuwe behandeling gepland waardoor de effecten van de artrose zo beperkt mogelijk kunnen worden gehouden.

Gerelateerde berichten

Een massage die helemaal is afgestemd op jouw lichaam

Massage is meer dan alleen ontspanning; het is een manier om je lichaam en geest in balans te brengen. Bij vitaal-welzijn.nl begrijpen ze het belang...

Lees meer

Over ons

Lees snel verder op onze site voor meer informatie over in balans blijven.

Contactgegevens

Via info @ blijvend-in-balans.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden