Blijvend in balans

De voordelen van fillers met hyaluronzuur

Geplaatst op

Fillers bieden een goede oplossing bij rimpels of lijntjes in het gezicht. Ze geven de huid meer volume en kunnen zo ook gebruikt worden voor het verminderen van wallen of het opvullen van de lippen. De meest gebruikte fillers bestaan uit hyaluronzuur, lees hier waarom de meeste klinieken deze fillers aanbieden.

 

Soorten fillers

Naast de fillers op basis van hyaluronzuur bestaan er verschillende soorten fillers:

  • Collageen filler. Deze fillers stimuleren het lichaam om collageen aan te maken en worden op natuurlijke wijze afgebroken. Bekende producten zijn onder andere Sculptra en Radiesse.
  • Permante filler. Er bestaan ook kunstmatige fillers waarbij het effect langdurig aanhoudt. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld Aquamid en Dermolive.
  • Bij lipofilling wordt er eigen lichaamsvet onder de huid toegevoegd. Het resultaat van de behandeling is permanent.
  • Platelet Rich Plasma (PRP). Door het inbrengen van lichaamseigen bloedplasma wordt de huid gestimuleerd om zich te vernieuwen.

 

Werking van hyaluronzuur

Veel klinieken geven de voorkeur aan het werken met hyaluronzuur omdat deze filler een kleine kans op een reactie (ontsteking) geeft en er heel secuur kan worden gewerkt. De filler is geproduceerd met lichaamseigen stoffen, waardoor er nauwelijks bijeffecten optreden. Ook kan het lichaam de stoffen zelf afbreken. Mocht er in een uitzonderlijk geval toch een reactie optreden in het lichaam, dan is hyaluronzuur meteen onschadelijk te maken.

Een tweede voordeel van hyaluronzuur fillers is het fijne resultaat. Cosmetisch artsen kunnen de fillers heel specifiek onder de huid aanbrengen. Ook de hoeveelheid is eenvoudig te reguleren. Door deze combinatie is het mogelijk zelfs de meeste fijne rimpels of lijntjes weg te werken. Hoe groter het effect moet zijn, hoe groter de hyaluron deeltjes in de filler zijn. Dat is de reden waarom er zoveel hyaluronzuur fillers bestaan, zoals Juvederm en Resylane.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden van een behandeling met fillers? Neem contact op met een cosmetisch arts om uw wensen door te nemen. Op basis daarvan adviseert de arts u over de meest geschikte behandeling.

Gerelateerde berichten

Water Zuiveren in Nederland: Hoe Kies je het Ideale Waterfilter?

Water is een essentieel onderdeel van ons dagelijks leven. We gebruiken het om te drinken, koken, schoonmaken en nog veel meer. Het is daarom van...

Lees meer

Over ons

Lees snel verder op onze site voor meer informatie over in balans blijven.

Contactgegevens

Via info @ blijvend-in-balans.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden