Blijvend in balans

De voordelen van fysiotherapie

Geplaatst op

Fysiotherapie kan je helpen bij het hertstellen of voorkomen van blessures, gezond bewegen, (spier)pijn, of om bijvoorbeeld ziekteverzuim terug te dringen. Eigenlijk kan een fysiotherapeut in veel gevallen helpen je lichaam goed functionerend te houden. En omdat je lichaam het beste verdient, zijn hier enkele voordelen van de ‘’specialist in beweging”; de fysiotherapeut.

 

Voorkom ziekteverzuim

Een ander veel voorkomende reden voor fysiotherapie is het verminderen of voorkomen van ziekteverzuim. Tegenwoordig wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van een bedrijfsfysiotherapeut. Deze specialist kan werken aan een betere houding van de werknemers en de juiste belasting van de gewrichten en spieren om overbelasting te voorkomen.

 

Het consult

Rugpijn is een van de belangrijkste oorzaken van invaliditeit wereldwijd. Als je rugpijn hebt, zal de fysiotherapeut tijdens je consult je geschiedenis in ogenschouw nemen en vragen stellen zoals: wanneer heb je de spierpijn voor het eerst opgemerkt, wat maakt het erger of beter en hoe beïnvloedt het je leven? Je wordt dan zorgvuldig onderzocht. Wanneer een duidelijke diagnose is gesteld, wordt je een fysiotherapeutisch managementplan voorgesteld. Het komt vaak voor dat tijdens dit consult al mogelijke oorzaken en belangrijker, oplossingen, aan het licht worden gebracht.

 

Fysiotherapie bij rugspierpijn

De fysiotherapeut heeft een groot aantal behandelingen om uit te kiezen. Voor je rugspierpijn kun je profiteren van manuele therapie of advies over bepaalde oefeningen, waaronder stretching. Andere fysiotherapeutische hulpmiddelen zijn de toepassing van warmte of kou op het gebied van spierpijn, tractie of zelfs acupunctuur. Omdat fysiotherapie de spieren versterkt en de werking verbetert, wordt het beschouwd als een van de meest effectieve behandelingen voor rugspierpijn en het verminderen van het risico van herhaling.

 

Fysiotherapie voor andere aandoeningen

Fysiotherapie is een belangrijke therapeutische optie op alle mogelijke klinische gebieden, waaronder orthopedie, cardiologie, neurologie, sportgeneeskunde en palliatieve zorg. Fysiotherapeuten kunnen je ook advies en voorlichting geven over zaken als de juiste til-technieken en het laten zien van oefeningen en technieken op maat om je algemene gezondheid te verbeteren.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees snel verder op onze site voor meer informatie over in balans blijven.

Contactgegevens

Via info @ blijvend-in-balans.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden