Blijvend in balans

Een natuurlijke oplossing voor een vermoeide uitstraling

Geplaatst op

Wallen en donkere kringen onder uw ogen kunnen een negatieve invloed hebben op uw leven. U maakt een vermoeide indruk, terwijl u prima heeft geslapen en vol energie zit. Vaak wordt dit probleem veroorzaakt door ingevallen onderoogleden. Sommige mensen blijven hier jarenlang mee rondlopen, omdat ze denken dat een operatie de enige oplossing voor hun probleem is. Een chirurgische ingreep is echter niet noodzakelijk om wallen en donkere kringen onder de ogen weg te nemen en uw vermoeide uitstraling te verminderen.

Hoe ontstaan donkere kringen onder de ogen?

Donkere kringen onder de ogen worden doorgaans veroorzaakt door ingevallen onderoogleden. Vezels in de huid verliezen hun elasticiteit door veroudering van de huid, met als gevolg dat de huid ruimer wordt. Ook verslapt het onderhuidse bindweefsel, waardoor het vet dat normaal in de oogkas zit naar voren komt en wallen veroorzaakt. Daarnaast verliezen de jukbeenderen aan volume, omdat het botweefsel afneemt naarmate we ouder worden. De jukbeenderen kunnen in dat geval achter de oogleden komen te liggen, met als gevolg dat deze invallen.

Ouderdom is echter niet de enige oorzaak van ingevallen onderoogleden. In sommige gevallen hebben mensen er op jonge leeftijd al last van, omdat de oorzaak genetisch is. Soms zijn de oogkas en het jukbeen eigenlijk te smal voor de oogbol en het vet daaromheen. Dit effect wordt versterkt als deze smalle jukbeenderen samengaan met diepliggende ogen. De schaduw die hierdoor onder het oog ontstaat ziet eruit als een wal of een donkere kring. Ook kan het zijn dat de oogspier door de huid heen zichtbaar wordt, waardoor er een soort wal ontstaat.

Bestaat er een oplossing?

Heeft u last van donkere kringen onder uw ogen en wilt u van uw ingevallen onderoogleden af, maar ziet u een chirurgische ingreep niet zitten? Ook dan zijn er nog genoeg andere oplossingen mogelijk. Voorbeelden hiervan zijn een behandeling met fillers, carboxytherapie en laseren. Daarnaast biedt Cosmetisch Kliniek Dokter Frodo uit Amsterdam de Eye Regen behandeling, waardoor donkere kringen onder de ogen verminderd worden of zelfs helemaal verdwijnen.

Er bestaan dus diverse cosmetische oplossingen waarbij het volumeverlies onder de ogen en op het jukbeen opgevuld wordt, met een vloeiende overgang van het onderooglid naar de wang als resultaat. De wallen en kringen die ontstaan door de ingevallen onderoogleden worden op die manier mooi weggewerkt. U krijgt weer een frisse, energieke blik, zonder onder het mes te hoeven: een natuurlijke oplossing voor een vermoeide uitstraling!

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees snel verder op onze site voor meer informatie over in balans blijven.

Contactgegevens

Via info @ blijvend-in-balans.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden