Blijvend in balans

Het kiezen van de juiste halterschijven

Geplaatst op

Wat is een halter zonder halterschijven als je aan je spieren wilt werken? Niets dus, halterschijven zijn simpelweg onmisbaar voor elke krachttrainer en zeker voor zij die aan bodypump en crossfit doen. Zaak is wel altijd de juiste halterschijven aan te schaffen. Dat zal je nog niet meevallen, gezien het grote aantal schijven die beschikbaar zijn. Je hebt een duidelijk verschil in gewicht, maar ook in het materiaal waarmee de halterschijven zijn opgebouwd. Vraag altijd een professional naar wat de voor jou perfecte schijf is. Op deze manier kun je het best een geschikte keuze maken.

Er is een zeer groot aanbod halterschijven beschikbaar

Er is een groot aanbod aan gewichten beschikbaar. Je hebt ze al van 500 gram, je koopt ze aan de andere kant ook met een gewicht van 25 kilogram. Net als een halterstang is ook de halterschijf een must voor de squatter, of als je aan bench press wilt gaan doen. Een goede halterstang met de juiste schijven en je kunt naar hartenlust met je spieren aan de slag. Als je specifiek de schouders, borst, biceps, onderarmen en benen wilt trainen, dan kan dat prima met een halterstang met halterschijven. Belangrijk is wel altijd voor professionele halterschijven te kiezen. Dit zijn schijven waarmee je zowel in de sportschool als gewoon thuis uitstekend uit de voeten kunt.

Kijk op gewichtenshop.nl voor het complete aanbod!

Kies wel voor schijven van het juiste gewicht

Met de juiste stang en de juiste schijven creëer je extra spiermassa, breng je je spieren op lengte en wordt ook de doorbloeding gestimuleerd. Er is voor alle manieren van trainen een prima halterstang met geschikte schijven beschikbaar. Het is wel belangrijk dat je altijd de goede schijven aanschaft, zeker die schijven die het juiste gewicht hebben.

Van chroom of liever van kunststof of gietijzer?

Behalve de grote verschillen in gewicht bij schijven, heb je ze ook nog eens van verschillende uitvoeringen. Zo heb je ze in chrome, maar ook in een gietijzeren uitvoering. Je hebt ze van rubber en kunststof. Meestal zijn halterschijven tussen de 30 en 50 millimeter dik. Let erop dat de schijven passen bij de stang, zoals er ook schijven zijn met grijpopeningen. Dit kan handig zijn en voorkomt bovendien kwetsuren aan de handen en vingers.

Letterlijk bloed, zweet en tranen

Met alleen een goede halterstang en professionele halterschijven ben je er nog niet. Zeker krachtsport vraagt veel van een mens in de vorm van mentaliteit en instelling. Werken aan je spiermassa kost letterlijk bloed, zweet en tranen. De aankoop van de juiste halterschijf en andere professionele materialen is een eerste stap, vervolgens moet je het allemaal zelf doen. Vraag bij onduidelijkheden altijd een professional naar welke schijven nou eigenlijk geschikt voor jou zijn. Het kan vervelende blessures voorkomen, bijvoorbeeld als de schijven die je koopt te zwaar blijken.

Bezuinig niet op belangrijke zaken als een halterstang en een halterschijf. Met professionele materialen voorkom je blessures. Bij krachtsport geldt dat je altijd goed na moet denken wat je doet en waarmee je het doet. Het is met de stang en de schijf niet anders.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2023 Alle rechten voorbehouden