Blijvend in balans

Het vitamine infuus

Geplaatst op

Een vitamine infuus is een medische behandeling die je de komende jaren waarschijnlijk veel voorbij gaat horen komen. Sterren als Madonna, Rihanna en Rita Ora zweren erbij. Dit maak ons natuurlijk wel benieuwd; wat is een vitamine infuus eigenlijk en wat doet het?

Wat is een vitamine infuus?

Bij een vitamine infuus worden diverse voedingsstoffen rechtstreeks in de bloedbaan gespoten in een vloeistof met dezelfde verhouding zout als je bloed bevat. Anders dan de naam doet vermoeden worden er bij een vitamine infuus ook andere stoffen toegediend, waaronder aminozuren, antioxidanten en mineralen.

Waarom een vitamine infuus?

Mensen nemen een vitamine infuus om verschillende redenen. Het infuus kan bijvoorbeeld helpen met het herstel na sporten, om een kater te verhelpen en om het immuunsysteem te versterken. Daarnaast biedt het een oplossing voor vermoeidheid, migraine, stress en slaaptekort.

Hoe gaat een behandeling?

Een vitamine sessie duurt ongeveer tussen de 30 en de 60 minuten. De sessies zijn vaak maatwerk: een dokter zal onderzoeken welke stoffen te kort komen in het lichaam en op basis van deze informatie de passende vitamine infuus toepassen. Afhankelijk van het type behandeling wordt een vitamine infuus 1 of meerdere keren genomen.

Waarom geen vitaminepillen?

Bij een vitamine infuus worden de werkzame stoffen veel sneller en beter opgenomen dan bij een vitamine pil, omdat de cellen bijna direct in staat zijn de stoffen te verwerken. Bij een pil wordt bovendien maar 10% opgenomen van de vitamines.

Waar neem ik een vitamine infuus?

Op een aantal plekken in Nederland is het al mogelijk om een vitamine infuus te nemen. Een voorbeeld hiervan is Annebeth Kroeskop in Amsterdam. De kliniek biedt behandelingen aan om bijvoorbeeld de huid van binnenuit te verbeteren of om de weerstand een boost te geven.

Gerelateerde berichten

Water Zuiveren in Nederland: Hoe Kies je het Ideale Waterfilter?

Water is een essentieel onderdeel van ons dagelijks leven. We gebruiken het om te drinken, koken, schoonmaken en nog veel meer. Het is daarom van...

Lees meer

Over ons

Lees snel verder op onze site voor meer informatie over in balans blijven.

Contactgegevens

Via info @ blijvend-in-balans.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden