Blijvend in balans

Hoe onderhoud je goed je gebit en je algehele mondgezondheid?

Geplaatst op

In het dagelijks leven consumeren we aardig wat voedsel, en daar zit ook suiker in. Daarnaast komen er zuren voor in onze voeding en dranken. Deze zijn niet echt goed voor de tanden. Het is dus heel belangrijk om ze goed te verzorgen door ze te poetsen en te flossen. Ook een controle bij de tandarts hoort erbij. Maar wat kun je nog meer doen om dentaal in balans te blijven? In deze blog vertellen we je er meer over.

Bleekbehandeling

Wil je een mooie witte tanden? Dan kun je ze laten bleken!. Dit kun je laten doen bij de tandarts of thuis. We raden je aan om het de tandarts te laten doen, omdat het bleken dan gebeurt in een gecontroleerde omgeving. Als er zich dan een probleem aandient, is het ook zo weer te verhelpen. Een tandartsbehandeling om de tanden te bleken duurt ongeveer 40 minuten en is pijnloos.

Een beugel

We kennen de beugel al geruime tijd. Veel mensen zijn er mee geholpen wanneer ze hun tanden scheef in de mond hebben staan. Scheve tanden zien er niet alleen onverzorgd uit, ze kunnen ook zorgen voor allerlei dentale problemen. Denk daarbij aan tandbederf, tandvleesontsteking en vergoedingen. Je hoeft niet bang te zijn dat een beugel heel erg in het zicht zit, want er zijn ook onzichtbare beugels voor het gebit. Het is afhankelijk van jouw situatie welke beugel je nodig hebt. Laat een tandarts kijken naar wat je nodig hebt.

Facings

Wanneer je je stoort aan de vorm of kleur van je tanden, dan is het mogelijk om facings nemen. Dit zijn kleine schildjes die gemaakt worden van composiet, dat is hetzelfde materiaal waar vullingen van gemaakt worden. Daarnaast is porselein een veel gebruikt middel voor facings. Het eerste materiaal is gemakkelijk te bewerken en goedkoper dan het tweede materiaal. Overigens zijn beide materialen prima en gaan lang mee. Je gebit ziet er uit alsof je 21 bent.

Conclusie

Om dentaal in balans te kunnen blijven is het belangrijk dat je je tanden goed verzorgt en regelmatig naar de tandarts gaat. Er zijn diverse behandelingen waarmee je gebit in esthetisch opzicht verbeterd kan worden. We raden je tandarts amsterdam aan, omdat ze veel ervaring hebben met deze behandelingen. 

Over ons

Lees snel verder op onze site voor meer informatie over in balans blijven.

Contactgegevens

Via info @ blijvend-in-balans.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden