Blijvend in balans

Is een gietvloer beter voor je gezondheid?

Geplaatst op

We kennen natuurlijk de ontelbare soorten en kleuren gietvloeren, maar zijn ze nou echt beter voor je gezondheid dan bijvoorbeeld laminaat, tegels of pvc? Het antwoord luidt: ja! En wij vertellen je graag waarom. Lees in ons blog alles over een gietvloer, het aanlegproces en de voordelen. 

Onderhoudsarm en naadloos

Een gietvloer is supergoed voor je gezondheid, omdat hij onderhoudsarm én naadloos is. Voor mensen die bijvoorbeeld gewrichtsklachten hebben en daardoor minder goed kunnen boenen, is een gietvloer echt een uitkomst. Maar ook voor mensen met allegieën voor bijvoorbeeld huisstofmijt of dieren. Een gietvloer is namelijk volledig naadloos en krasvast, waardoor er geen vuil tussen deze groeven kan blijven hangen. Even afnemen met een vochtige dweil of een Swiffer en klaar is Kees! 

Verdere voordelen

Niet alleen mensen met gezondheidsklachten hebben baat bij een gietvloer. Hij past qua looks in ieder huishouden en onderhoudsgemak is natuurlijk altijd een pluspunt. Verder is een gietvloer zeer duurzaam, waterdicht en kan hij in elke kleur(mengeling) worden aangebracht. Ga je voor één kleur of meerdere? Alles is mogelijk! Voor extra veiligheid kun je er zelfs voor kiezen om antislip toe te voegen aan de vloercoating. Hierdoor glij je niet zo je hele huis door. Wij zijn overtuigd. Jij ook? 

Hoe wordt een gietvloer aangebracht?

Het aanbrengen van een gietvloer is een specialistisch werkje. Een ware ambacht. Allereerst wordt de ondervloer egaal gemaakt en behandeld met een primer. Als de primer uitgehard is, wordt de eerste laag gietvloermortel aangebracht. In totaal worden er enkele lagen aangebracht om tot het perfecte resultaat te komen. Tussendoor krijgt iedere laag voldoende tijd om volledig uit te harden. Is alles naar wens, dan maken we uw gietvloer af met een vloercoating. Die zorgt er niet alleen voor dat het geheel ijzersterk en krasvast wordt, maar verlengt ook de levensduur van je gietvloer. 

Gerelateerde berichten

Een massage die helemaal is afgestemd op jouw lichaam

Massage is meer dan alleen ontspanning; het is een manier om je lichaam en geest in balans te brengen. Bij vitaal-welzijn.nl begrijpen ze het belang...

Lees meer

Over ons

Lees snel verder op onze site voor meer informatie over in balans blijven.

Contactgegevens

Via info @ blijvend-in-balans.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden