Blijvend in balans

Jong in beweging, levenslange voordelen

Geplaatst op

Het is goed om je kinderen te stimuleren veel te bewegen. Niet alleen op dat moment is het belangrijk, ze blijken er hun leven lang van te profiteren. Dit zijn enkele voordelen van jong in beweging zijn.

 

  1. Beweging versterkt het hart. Het hart is een spier, en net als andere spieren, moet deze worden uitgedaagd door oefeningen. Het hart reageert op lichaamsbeweging door sterker en efficiënter te worden. Het versterken van de hartspier kan helpen bij het afweren van hartziekten, zelfs in de vroege kinderjaren.
  2. Het helpt om slagaders en aders vrij te houden. Beweging vermindert de hoeveelheid schadelijk cholesterol en vetten in iemands bloed. Het verhoogt de flexibiliteit van de wanden van de bloedvaten en helpt de bloeddruk te verlagen. Beweging houdt de bloedvaten gezond.
  3. Het versterkt de longen. Hard werken verhoogt de longcapaciteit en hun efficiëntie in het verplaatsen van lucht in en uit het lichaam. Als gevolg daarvan wordt er meer zuurstof in het lichaam gezogen en worden er meer kooldioxide en andere afvalstoffen afgegeven. Regelmatige lichaamsbeweging helpt de daling van de zuurstofinname te voorkomen die van nature optreedt bij het ouder worden of als gevolg van inactiviteit.
  4. Het verlaagt de bloedsuikerspiegel. Beweging voorkomt dat er suiker in het bloed ophoopt door de spieren ertoe aan te zetten meer glucose uit de bloedbaan op te nemen en deze te gebruiken voor energie. Dit kan het risico van een persoon om diabetes te ontwikkelen verminderen.
  5. Het controleert het gewicht. Wanneer een persoon veel stilzit, heeft hij of zij de neiging om meer calorieën op te nemen dan nodig is. Deze ongebruikte calorieën hopen zich op als vet. Een persoon die fysiek actief is kan een tekort aan calorieën hebben, dat vet wegneemt en het gewicht vermindert.
  6. Het versterkt de botten. Net zoals de spieren sterker worden wanneer ze lichamelijk gestresst zijn, reageren de botten ook door sterker te worden. Volwassenen beginnen botmassa te verliezen als ze 20 jaar oud zijn, maar degenen die regelmatig sporten bereiken een grotere piek in de botdichtheid dan degenen die dat niet doen. Een verhoogde botdichtheid helpt osteoporose, een aandoening waarbij botten hun dichtheid verliezen, op latere leeftijd te voorkomen.

 

Stimuleer je kind om in beweging te blijven. Dat hoeft en kan niet altijd buiten, bijvoorbeeld als het slecht weer is. voor Gymnastiek in Voorschoten en omgeving kun je terecht bij The Little Gym.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees snel verder op onze site voor meer informatie over in balans blijven.

Contactgegevens

Via info @ blijvend-in-balans.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden