Blijvend in balans

Kan je couperose verwijderen en voorkomen?

Geplaatst op

Couperose! Erg vervelend maar niet gevaarlijk. Het lijkt heel de tijd wel alsof je bloost, zo rood zijn je wangen namelijk gekleurd. Maar wat is het nu en hoe voorkom je het? In deze blog kom jij hier meer over te weten. 

Wat is couperose? 

De oppervlakte van het gezicht bestaat uit allemaal kleine bloedvaatjes, die normaal gesproken gesloten zijn. Bij inspanningen zoals sport of temperatuurveranderingen kunnen ze uitzeten waardoor er een rode gloed op je gezicht ontstaat. Bij de huidaandoening couperose gaan deze zomaar of bijvoorbeeld bij het gebruik van drank, warme dranken of bepaalde kruiden uitgaan zetten waardoor de bloedvaatjes toenemen en er dus standaard een rode kleur op je gezicht verschijnt.  

Voorkomen van couperose? 

Hoe voorkom je couperose als het niet te genezen is? Let op de volgende dingen! 

  • Zorg dat je enorme temperatuurverschillen zoals sauna’s vermijdt. Dit kan couperose namelijk veroorzaken en veroorzaken. 
  • Je huid beschermen door bepaalde crème. Zorg ook dat je huid altijd een zonnebrandje op hebt bij veel zon.  
  • Af en toe je huid schoon scrubben van dode huidcellen. 
  • Voorzichtig sporten, zeker bij extreme krachtsinspanningen is de kans op couperose hoger. 
  • Behandel je gezicht met zachtere producten, denk aan een lekker crèmepje als je gaat slapen en overdag. 
  • Ook zonnebank wordt erg afgeraden dit kan couperose veroorzaken. Wil je toch bruin worden en een lekker kleurtje hebben kijk dan voor een zelf bruinend product. 

Behandel methodes couperose 

Om couperose te behandelen zijn er verschillende opties mogelijk. Zo is het mogelijk te laseren, crèmes te gebruiken en nog veel meer. 

Het laserapparaat zorgt ervoor dat de bloedvaatjes op het huidoppervlak beschadigen waardoor die worden opgeruimd en vervolgens nieuwe voor in de plaats komen waarna je natuurlijk weer op moeten letten dat je couperose opnieuw veroorzaakt. 

Ook is make-up een couperose behandeling methode. Namelijk door het opsmeren van make-up heb je een beschermlaag voor extreme kou en wind maar ook in de zomer houdt dit de zon tegen waardoor het niet opnieuw kan beschadigen. 

Een optie ter behandeling is ook een crème dit zorgt namelijk voor dat de roodheid niet kan toenemen en een verzachtende en rustige werking op de huid hebben. 

Mocht deze bovenstaande opties niet helpen is er altijd nog een mogelijkheid tot dichtschroeien van de huidvaatjes. Bij een schoonheidsspecialist kun je bij behandeling het dichtlaten schroeien. Natuurlijk is er nooit de garantie dat het niet op een andere plek terug kan komen maar dit spreekt voor zichzelf. De behandeling doe je in een aantal keren hiertussen zit wel een tijd van minimaal 10 dagen, dit is namelijk ter herstelling van de huid. 

Vaak zie je dat couperose erfelijk is en dus als je ouders het hebben is de kans groot/groter dat jij het ook krijgt. Zeker als één van je ouders het hebben is het zeer aan te bevelen goed op te letten en proberen het te voorkomen door op de bovenstaande dingen te letten. Hierdoor is de kans op couperose heel erg klein. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2023 Alle rechten voorbehouden