Blijvend in balans

Leer meer over katana zwaarden

Geplaatst op

Leer meer over katana zwaarden

Wanneer je niets van zwaarden kent, is de kans klein dat de term katana je iets zegt. Het is een van de verschillende zwaarden die gekend zijn vanuit de Japanse cultuur. Naast de katana zwaarden heb je ook nog de Tsuba en de Nihonto Kantei. Voor een leek lijken deze zwaarden op elkaar, maar elk zwaard heeft wel zijn eigen kenmerken.

Gratis stockfoto met aantrekkelijk mooi, Azië, binnen

Wat is een katana?

Zoals hierboven al is vermeld, is een katana zwaard een zwaard dat uit de Japanse cultuur komt. Het is het langste zwaard dat vroeger in Japan werd gebruikt. Het wordt gemaakt vanuit een zeldzame metaalsoort dat ontstaat uit de combinatie van ijzerzand en koolstof. Het is een langdurig proces waardoor de kwaliteit van het zwaard erg hoog is.

Hoeveel kost een katana?

Wil je een katana kopen, dan heb je verschillende mogelijkheden. Bij samurai-katana-shop.nl heb je namelijk meerdere subcategorieën in katana zwaarden. De zwaarden komen van verschillende smederijen waardoor ze iets van elkaar verschillen. Zo heb je de Fuji Forge waar de zwaarden met de hand gesmeed worden. Voor de goedkoopste zwaarden betaal je hier net geen tweehonderd euro. Het duurste zwaard heeft een prijskaartje van 950 euro.

De prijzen hangen met andere woorden dus erg af van de smederij waar je zwaard vandaan komt en wat je juist in een zwaard zoekt.

Gratis stockfoto met Aziatisch, bepalen, concept

Mag je het gebruiken?

Je mag een dergelijk zwaard in Nederland aankopen maar enkel als je ouder bent dan achttien jaar en je hier een vergunning voor hebt. Bovendien is het verboden om het onverpakt en op een bereikbare plaats te dragen in het openbaar. Daarnaast heb je ook een schriftelijke toestemming nodig van de politie om het te mogen gebruiken voor training op openbare plaatsen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees snel verder op onze site voor meer informatie over in balans blijven.

Contactgegevens

Via info @ blijvend-in-balans.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden