Blijvend in balans

Maak kennis met de levensreddende AED, waarmee je onder begeleiding personen kunt reanimeren

Geplaatst op

Heb je weleens van een Automatische Externe Defibrillator (AED) gehoord? Dit slimme medische apparaat is ervoor ontwikkeld om je tijdens het reanimeren van een persoon in nood te begeleiden. Wist je dat de eerste 6 seconde van een reanimatie bepaalt of de persoon het gaat halen of niet? Zoals je misschien wel weet dient er dus direct actie ondernomen te worden om de persoon zo snel mogelijk te helpen. De AED geeft vaak spraak gestuurde aanwijzingen, zodat je tijdens het reanimeren hoort wat de volgende stappen zijn en waar je op dient te letten. Op deze pagina lees je hoe een AED werkt, of het ook voor kinderen geschikt is en waarom je ervoor zou kunnen kiezen om een AED te leasen.

Hoe werkt een AED precies en kun je dit apparaat ook bij kinderen gebruiken?

Wil je graag een AED kopen? Dan is het wel zo handig om er eerst achter te komen op welke manier je dit apparaat kunt gebruiken. De AED helpt je om mensen met een hartstilstand te reanimeren. Het slimme medische apparaat kun je door middel van elektroden op de borst van de persoon in nood activeren. Het apparaat maakt een analyse van het hartritme van de persoon in nood. Wanneer er een hartritmestoornis wordt gedetecteerd, zal de AED van je vragen om door middel van de twee elektroden op de borst een elektrische schok toe te dienen.

De schok zorgt ervoor dat het hartritme weer in de juiste richting schiet, waardoor de hartkamers weer op de juiste manier samentrekken. Wanneer een schok niet nodig is, zal de AED het je ook niet adviseren. Je kunt een AED op kinderen in nood gebruiken. Er bestaan zelfs speciale AED’s voor kinderen die een minder heftige schok kunnen toedienen.

Waarom zou je ervoor kiezen om een AED te leasen?

Hoewel je er zowel voor kunt kiezen om een AED te kopen of een AED leasen, is de leaseoptie vaak de meest interessante optie van de twee. Dit komt doordat een AED leasen hetzelfde werkt als wanneer je een auto zou leasen. Je betaalt een maandelijks bedrag, waar de kosten voor onderhoud en een verzekering voor het apparaat bij inbegrepen zitten. Je hoeft de aanschafkosten dus niet in één keer te betalen. Verder kun je gratis gebruikmaken van een monteur, die periodiek onderhoud aan de AED uitvoert. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2023 Alle rechten voorbehouden