Blijvend in balans

Manieren om superfoods eenvoudig in je dagelijkse dieet op te nemen

Geplaatst op

We weten allemaal dat goed eten het beste is wat je kunt doen voor je gezondheid. Superfoods zijn een goede aanvulling op je dagelijkse dieet. Superfoods zijn voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan gezonde stoffen. Deze hebben een ongelooflijk genezend vermogen voor je lichaam. Het kan soms lastig zijn om superfoods, zoals marine phytoplankton, toe te voegen aan je dieet. Hieronder geven we je handige tips.

Voeg spirulina toe aan je smoothies

Spirulina is een soort micro-algen vol natuurlijke energie. Het kan ervoor zorgen dat je je fitter voelt. De voordelen op lange termijn van het innemen van Spirulina zijn nog mooier: het wordt aanbevolen door de Wereldgezondheidsorganisatie en wordt “het beste voedsel van de toekomst” genoemd. Het nadeel is dat spirulina een van de duurste superfoods op de markt is. Een goed alternatief hiervan is marine phytoplankton.

Spinazie

Spinazies toevoegen aan smoothies is een goed idee. Spinazie bevat weinig calorieën, maar zit vol met voedingsstoffen. Daarnaast heeft spinazie in smoothies bijna geen smaak, waardoor het met veel smoothies gemixt kan worden. Studies tonen ook aan dat spinazie helpt om een krachtige hersenfunctie, geheugen en mentale helderheid te behouden.

Eet groenten!

Hierboven noemden we spinazie al, maar eet ook andere groenten. Als je elke week van groente wisselt, kun je meer vitaminen en mineralen aan je dieet toevoegen. Kijk om ook kruisbloemige groenten (broccoli, kool en spruitjes) toe te voegen aan je dieet. Ze werken ontgiftigend in het lichaam.

Bonen

Bonen of peulvruchtenbonen zijn ongelooflijk. Vol goede vetten, eiwitten, vezels en nog veel meer. Ze stabiliseren de bloedsuikerspiegel, beteugelen je verlangen naar snoepjes en geven je een vol gevoel.

Voeg noten en zaden toe aan je dieet

Noten zijn een geweldige bron van vezels en eiwitten. Ze bevatten talloze vitaminen en mineralen plus de essentiële vetten die het lichaam nodig heeft om te overleven. Probeer te streven naar twee volledige porties noten per dag als tussendoortje. Noten zijn ook fantastisch voor moeders die borstvoeding geven en die het extra eiwit nodig hebben!

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees snel verder op onze site voor meer informatie over in balans blijven.

Contactgegevens

Via info @ blijvend-in-balans.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden