Blijvend in balans

Moet je een fitnessmat kopen of niet?

Geplaatst op

Heel wat mensen beslissen op een bepaald ogenblik om te gaan fitnessen. Een fitnessmat kopen zou echter wel een interessante keuze kunnen zijn voor veel mensen. Van alle verschillende mogelijkheden die er bestaan om aan je lichaam te werken is fitnessen waarschijnlijk één van de meest veelzijdige. In principe kan je op deze manier namelijk elke spiergroep in je volledige lichaam trainen. Een bijkomend voordeel schuilt bovendien in het feit dat je om te fitnessen niet noodzakelijkerwijs heel veel nodig hebt. Menig aantal oefeningen kunnen dan ook in de praktijk zonder probleem zonder toestel worden uitgevoerd.

             Met een goede fitnessmat kan je echt veel doen

Verschillende mensen zijn van mening dat ze aan een fitnessmat geen behoeften hebben omdat een dergelijke mat in de praktijk slechts een beperkt voordeel met zich meebrengt. Dat is echter helemaal niet juist. Sterker nog, eigenlijk is het tegendeel waar. Met een goede mat kan je dan ook echt zeer veel verschillende oefeningen doen. Het gaat hierbij onder meer om:

  1. Het balanceren van yogaoefeningen;
  2. Het doen van pilates;
  3. Inspannende buik trainingen;

Een goede basis vormt voor deze oefeningen als een zeer belangrijke vereiste. Op het ogenblik dat je een fitnessmat gaat kopen is die basis absoluut zeker aanwezig. Dit is dus meteen alvast een eerste belangrijke reden om ervoor te kiezen om over te gaan tot het aanschaffen van één van de verschillende prima fitnessmatten die er op de markt zijn terug te vinden.

             Let op, een fitnessmat is geen gymnastiekmat!

In de praktijk spreekt het voor zich dat matten er allemaal enigszins hetzelfde uitzien. Dit zorgt ervoor dat er niet zelden sprake is van verwarring tussen enerzijds een gymnastiekmat en anderzijds een fitnessmat. Toch is er wel degelijk een niet onbelangrijk verschil. Voor een gymnastiekmat geldt namelijk dat ze stijgt en daalt naargelang het soort materiaal waar gebruik van wordt gemaakt. De voorkeuren liggen bij een gymnastiekmat volledig anders dan bij een fitnessmat het geval is. Is het voor jou dus niet helemaal duidelijk welk type mat je op het punt staat om te kopen? Dan is het wellicht een goed idee om even het advies in te roepen van een echte expert. Op deze manier voorkom je dat je uiteindelijk een mat aankoopt die eigenlijk helemaal niet interessant is.

Yoga-Pilatesshop.nl | Dé webshop voor al je Yoga en Pilates producten.

             Hou rekening met de verschillende soorten fitnessmatten

Het is inmiddels dus ongetwijfeld duidelijk dat er sprake is van een niet onaanzienlijk verschil tussen de diverse fitnessmatten die allemaal op de markt zijn terug te vinden. In het bijzonder is er sprake van een verschil in bijvoorbeeld dikte. Neem nu een dunne mat. Voor een dergelijke mat geldt dat ze uitstekend dienst doet als bescherming voor bijvoorbeeld push-ups en dergelijke. Een mat die wat dikker is biedt meer comfort, maar zorgt tegelijkertijd voor een minder optimale grip. Ben je van plan om een fitnessmat te kopen om bepaalde, specifieke oefeningen op te gaan doen? Dan kan het dus altijd de moeite waard zijn om je fitnessmat te kopen in functie van het type oefening die je wil gaan doen.

           

          Waarom een spijkermat kopen?

Er kan vandaag de dag worden vastgesteld dat steeds meer mensen de keuze maken om op een bepaald ogenblik over te gaan tot het kopen van een zogenaamde spijkermat. Voor een spijkermat kopen geldt dan ook in de praktijk dat er best wel een aantal mooie voordelen aan verbonden zijn. Heel wat mensen hebben bijvoorbeeld te kampen met een slechte nachtrust waarvoor ze op zoek zijn naar een zo efficiënt mogelijke oplossing. Daar kan een spijkermat kopen zeker en vast een interessante oplossing voor betekenen. Hetzelfde geldt overigens ook voor zij die last hebben van bijvoorbeeld onrustige benen of vermoeide voeten. Hoe dan ook, overweeg jij eveneens het aanschaffen van een spijkermat? Dan kan het zeker een aanrader zijn om even de informatie hier op deze pagina door te nemen.

             Let op, er bestaan verschillende soorten spijkermatten!

De informatie in de inleiding van deze pagina heeft eigenlijk al duidelijk gemaakt dat de spijkermat tal van verschillende onderdelen van het lichaam kan “behandelen”. Het is daarbij altijd van belang om er rekening mee te houden dat er niet zomaar iets bestaat als één enkele spijkermat. Voor een spijkermat kopen geldt dan ook in de praktijk dat je altijd in eerste instantie even goed moet kijken naar de verschillende opties die op de markt zijn terug te vinden. Voor welke optie jij het beste kan kan kiezen is in de praktijk altijd afhankelijk van het soort lichaamsdelen die je wenst te trainen of behandelen. Wanneer het niet meteen duidelijk is welke spijkermat zich daar dan precies het beste voor leent is het de moeite waard om even het advies in te roepen van een echte expert ter zake.

             Kan je ook een spijkermat kopen voor kinderen?

Voor heel wat mensen geldt dat ze zich afvragen of een spijkermat kopen ook geschikt is voor kinderen. Dat is zeker en vast het geval. Kinderen kunnen er zelfs helemaal gek op zijn. Bovendien geldt in de praktijk dat ook kinderen die te maken hebben met bepaalde aandoeningen gebaat kunnen zijn bij het gebruik van de spijkermat. Dit geldt onder meer voor kinderen met ADHD, een prikkelstoornis en autisme. De prikkelende werking van een dergelijke mat zou er in de praktijk dan ook voor kunnen zorgen dat er een rustgevend effect wordt gecreëerd dat zich extra laat voelen bij deze kinderen. Let wel, het wordt bij kinderen aangeraden om eerst met het T-shirt aan op de spijkermat plaats te nemen. Pas wanneer ze dat gewend zijn kan er vervolgens worden geprobeerd zonder T-shirt aan te hebben op deze mat soort te liggen..

             Wanneer is een spijkermat kopen een goed idee?

In de praktijk kan een spijkermat kopen in heel wat verschillende gevallen een absolute aanrader zijn. Dit is bijvoorbeeld zo wanneer mensen geconfronteerd worden met een slechte nachtrust. Ook zij die last hebben van bijvoorbeeld onrustige benen of vermoeide voeten kunnen sterk gebaat zijn bij het gebruik van een dergelijke mat. Spijkermatten weten in de praktijk echter ook nog heel wat andere extra interessante zaken te realiseren. Hoe dan ook mag het duidelijk zijn, een spijkermat kopen kan in de praktijk omwille van tal van verschillende redenen het overwegen zeker meer dan waard zijn.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees snel verder op onze site voor meer informatie over in balans blijven.

Contactgegevens

Via info @ blijvend-in-balans.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden