Blijvend in balans

Motiveer jezelf om te sporten

Geplaatst op

Regelmatig sporten is belangrijk. Het heeft invloed op je fysieke en mentale gesteldheid. Je krijgt een gezonder lijf, het verhoogt je stofwisseling, je slaapt beter, en zo zijn er nog tal van voordelen op te noemen. Bij zorgadvies wordt sporten regelmatig genoemd als belangrijke oplossing. Toch wordt het niet door iedereen gedaan. Hierbij is motivatie een belangrijk punt. Met frisse moed begint men met sporten, maar na een tijdje kan de motivatie afnemen. Dat is natuurlijk zonde! Om je een klein beetje op weg te helpen hebben we een aantal punten op een rijtje gezet die mogelijk helpen om jouw motivatie terug te krijgen!

Ga samen met anderen

Een voordeel van sporten met anderen is dat je elkaar motiveert. Mensen haken minder snel af omdat ze hun sportmaatje niet in de steek willen laten. In de sportschool zelf kan je elkaar ook motiveren en het beste naar boven halen! Na afloop van de training deel je jouw prestaties samen, dit geeft een goede voldoening waardoor je gemotiveerd blijft.

Meet je prestaties

Is het niet mogelijk om met iemand anders te sporten? Dan is het een idee om je sportprestaties te bij te houden. Voor elke sport is er wel een app of mogelijkheid om je prestaties bij te houden. Als je gaat hardlopen kan je je afstand en tijden bijhouden. Fitness apps houden bij hoe veel kilo je nodig hebt per oefening. Zo is er voor iedere sport wel een mogelijkheid om je resultaten bij te houden. Met de resultaten over een lange periode kan je je progressie bekijken. Ervan uitgaande dat er een stijgende lijn in je prestaties zit, motiveert deze progressie weer om verder te sporten.

Blijf gezond!

Tenslotte; verdiep jezelf in welke warming-ups nodig zijn voor de sport die je beoefent. Door van tevoren goed op te warmen en na afloop een cooling-down te doen voorkom je blessures. Als je onverhoopt toch een (langdurige) blessure hebt opgelopen dan kan advies bij een zorgverzekeraar handig zijn, om snel van je blessures af te komen. Het motiveert namelijk niet om te gaan sporten bij pijntjes, en daarnaast is het natuurlijk ongezond om door te sporten met blessures! Pas goed op je lichaam zodat je kan blijven sporten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees snel verder op onze site voor meer informatie over in balans blijven.

Contactgegevens

Via info @ blijvend-in-balans.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden