Blijvend in balans

Ook je baard in de zomer gezond houden

Geplaatst op

Tegenwoordig zijn de baarden helemaal hip, maar misschien vraag jij je af hoe je dat dan in de zomer moet gaan doen. Het wordt alleen maar warmer en als het meezit ga je ook nog eens naar een lekkere warme vakantiebestemming en dan zit jij met zo’n warme vacht aan je gezicht. Je zal je vast wel afvragen hoe je dat dan moet gaan doen, want je bent er lang genoeg mee bezig geweest om het eindelijk zover te krijgen en dan is afscheren waarschijnlijk geen optie. Lees deze blog even en misschien hebben wij je op een paar ideeën gebracht.

Wel of geen baard?

Als je bang bent dat het in de zomer allemaal een beetje te warm wordt, dan zou je kunnen overwegen om je baard eraf te scheren. Het is de meest makkelijke en snelle oplossing en sommige mannen zijn ook best wel wat tijd kwijt aan het verzorgen van hun baard, dus als jij je baard niet meer hoeft te verzorgen, heb je sowieso al een relaxtere zomer. Als jij je baard laat zitten zal je huid ook niet kunnen bruinen door de zon, dus wil je daarna je baard eraf halen, dan zal je een flink kleurverschil zien. Het is dus aan jou een keuze te maken of je de baard wil laten zitten of niet.

Laat maar staan

Op zich is er niets mis mee om je baard gewoon te laten staan, maar dan heeft je baard wel wat extra verzorging nodig. Het is normaal dat je in de zomer meer zweet, dus dan is het verstandig om je baard vaker te wassen dan anders, om zo het vuil en de bacteriën te verwijderen. Een beetje extra aandacht, dus extra wassen met een baardschampoo, kan dus helemaal geen kwaad.

Gebruik de juiste baardproducten

De zomer kan behoorlijk wat invloed hebben op je baard. Een baardkam op zak is echt geen overbodige luxe, want in de zomer zal het vaak nodig zijn om je baard te ontwarren. Gebruik dan ook altijd een goede baardbalsem en baard conditioner. Deze producten zijn sowieso goed voor het onderhoud van je baard. Het ontwarren en doorkammen van je baard zal daardoor een stuk makkelijker gaan. We willen nog wel even de tip meegeven, dat je de gebruikte producten wel eerst goed op moet laten drogen, voordat je er de zon mee ingaat, want anders bestaat de kans dat je baardharen verbranden.


Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2023 Alle rechten voorbehouden