Blijvend in balans

Snel recept van gebakken zalm met gekookt ei

Geplaatst op

Een van de lekkerste maaltijden vinden wij toch wel die van gebakken zalm, gekookt ei, Hollandaise saus, sperziebonen en gebakken aardappeltjes. Ontzetten gemakkelijk te bereiden en ook nog eens zeer voedzaam. Hoe zet je dit heerlijke gerecht lekker snel op tafel, zonder een uur in de keuken te staan? Heel eenvoudig, hieronder vind je het recept.

Ingrediënten voor 4 personen

Na een lange dag werken en met de kinderen die laat worden opgehaald van het KDV of BSO, wil je quality time voor je gezin en een verantwoorde maaltijd snel op tafel kunnen zetten. Met ons recept kan dat. Zorg dat je het al in huis hebt gehaald en alleen nog maar even de pannen klaar hoeft te zetten en de zakjes te openen.

Wat heb je precies nodig?

  • 800 gr voorverpakte sperziebonen, ze kunnen zo in de pan
  • 4 stukken zalm, diepgevroren of vers (bij diepgevroren laat een dag ontdooien)
  • 2 zakjes voorverpakte CêlaVíta aardappeltjes om af te bakken (of te koken, waar je de voorkeur aan geeft)
  • 1 pakje Hollandaise saus van Knorr
  • kruiden, mag uit potje: peterselie en dille
  • 1 ei per persoon (4 eieren)
  • bakboter
  • peper en zout

Bereiding

In principe kun je in 1 kwartier dit gerecht op tafel zetten.

  • Het eerste wat je doet is een pan met water opzetten voor de sperziebonen. Deze moeten ongeveer 10 minuten tot 15 koken (na 10 minuten prik je een sperzieboon uit de pan en test je even). Kook het water alvast in de waterkoker, zo koken de sperziebonen lekker snel.
  • Plaats de eieren in lauwwarm water. Zodra het water kookt moeten de eieren nog 8 minuten koken.
  • Een koekenpan verhitten met bakboter om de aardappeltjes af te bakken (of je kookt de aardappeltjes in minder dan 10 minuten gaar).
  • Een koekenpan opzetten met bakboter om de zalm af te bakken.
  • Als laatste plaats je een pannetje op een pit om de Hollandaise saus op te warmen. Voeg een klein beetje melk toe om teveel verdamping tegen te gaan. Voeg wat dille en peterselie toe aan de saus en een klein beetje zout.

Houd je deze volgorde aan, dan zijn alle delen om en nabij dezelfde tijd klaar en kun je het gerecht serveren. Schenk de Hollandaise saus over de eieren en zalm.

Gerelateerde berichten

Microdosering truffels: een kleine stap voor de geest, een grote sprong voor welzijn

In de wereld van persoonlijke ontwikkeling en mentaal welzijn ontstaat er steeds meer belangstelling voor alternatieve benaderingen. Een van deze...

Lees meer

Ontdek de voordelen van halotherapie thuis met een zoutpijp

Halotherapie, ook wel zouttherapie genoemd, is een traditionele natuurlijke behandelmethode die zijn oorsprong vindt in de zoutmijnen en grotten van...

Lees meer

Welk scheermes past bij jouw huid- en haartype?

Het kiezen van het juiste scheermes is essentieel voor een gladde en comfortabele scheerbeurt. Er zijn verschillende scheermessen op de markt, maar...

Lees meer

Over ons

Lees snel verder op onze site voor meer informatie over in balans blijven.

Contactgegevens

Via info @ blijvend-in-balans.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden