Geplaatst op
Een van de lekkerste maaltijden vinden wij toch wel die van gebakken zalm, gekookt ei, Hollandaise saus, sperziebonen en gebakken aardappeltjes. Ontzetten gemakkelijk te bereiden en ook nog eens zeer voedzaam. Hoe zet je dit heerlijke gerecht lekker snel op tafel, zonder een uur in de keuken te staan? Heel eenvoudig, hieronder vind je het recept.
Ingrediënten voor 4 personen
Na een lange dag werken en met de kinderen die laat worden opgehaald van het KDV of BSO, wil je quality time voor je gezin en een verantwoorde maaltijd snel op tafel kunnen zetten. Met ons recept kan dat. Zorg dat je het al in huis hebt gehaald en alleen nog maar even de pannen klaar hoeft te zetten en de zakjes te openen.
Wat heb je precies nodig?
- 800 gr voorverpakte sperziebonen, ze kunnen zo in de pan
- 4 stukken zalm, diepgevroren of vers (bij diepgevroren laat een dag ontdooien)
- 2 zakjes voorverpakte CêlaVíta aardappeltjes om af te bakken (of te koken, waar je de voorkeur aan geeft)
- 1 pakje Hollandaise saus van Knorr
- kruiden, mag uit potje: peterselie en dille
- 1 ei per persoon (4 eieren)
- bakboter
- peper en zout
Bereiding
In principe kun je in 1 kwartier dit gerecht op tafel zetten.
- Het eerste wat je doet is een pan met water opzetten voor de sperziebonen. Deze moeten ongeveer 10 minuten tot 15 koken (na 10 minuten prik je een sperzieboon uit de pan en test je even). Kook het water alvast in de waterkoker, zo koken de sperziebonen lekker snel.
- Plaats de eieren in lauwwarm water. Zodra het water kookt moeten de eieren nog 8 minuten koken.
- Een koekenpan verhitten met bakboter om de aardappeltjes af te bakken (of je kookt de aardappeltjes in minder dan 10 minuten gaar).
- Een koekenpan opzetten met bakboter om de zalm af te bakken.
- Als laatste plaats je een pannetje op een pit om de Hollandaise saus op te warmen. Voeg een klein beetje melk toe om teveel verdamping tegen te gaan. Voeg wat dille en peterselie toe aan de saus en een klein beetje zout.
Houd je deze volgorde aan, dan zijn alle delen om en nabij dezelfde tijd klaar en kun je het gerecht serveren. Schenk de Hollandaise saus over de eieren en zalm.
Gerelateerde berichten
Microdosering truffels: een kleine stap voor de geest, een grote sprong voor welzijn
In de wereld van persoonlijke ontwikkeling en mentaal welzijn ontstaat er steeds meer belangstelling voor alternatieve benaderingen. Een van deze...
Ontdek de voordelen van halotherapie thuis met een zoutpijp
Halotherapie, ook wel zouttherapie genoemd, is een traditionele natuurlijke behandelmethode die zijn oorsprong vindt in de zoutmijnen en grotten van...
Welk scheermes past bij jouw huid- en haartype?
Het kiezen van het juiste scheermes is essentieel voor een gladde en comfortabele scheerbeurt. Er zijn verschillende scheermessen op de markt, maar...