Blijvend in balans

Speelmat voor je zoon of dochter kopen? Dat is een goed idee

Geplaatst op

Speelmatten bieden een aantal voordelen en dienen een zeer belangrijk doel bij het stimuleren van de ontwikkeling van je baby. Vanuit het perspectief van een ouder helpt een speelmat met veel interessant speelgoed, materialen en activiteiten om zijn of haar kindje te vermaken. Baby’s kunnen zich gemakkelijk vervelen en als ouder kan het vermoeiend zijn om steeds maar weer nieuw vermaak te zoeken. Speelmatten kunnen iets zijn waar een kind graag alleen mee of met een ouder speelt.

Hygiënisch

Het is ook veel gezonder en veiliger voor een jong kind om op een speelmat te liggen in plaats van op de grond. Vloeren zijn niet de meest hygiënische plaatsen om gezichten te hebben, of kleine vingertjes die regelmatig in de mond worden gestopt. Het immuunsysteem van een baby is nog lang niet goed ontwikkeld en een in de machine wasbaar speelmatje zorgt ervoor dat uw kind veilig op de grond kan liggen. Als u zeer harde vloeren heeft, is een zachte, gedempte speelmat ook veel comfortabeler voor hen.

Ontwikkeling

Speelmatten zijn ook heel belangrijk om vaardigheden te ontwikkelen. Begin met je baby een minuut of twee tegelijk op zijn of haar buik te leggen en til hem een of twee keer per dag een paar keer op. Dit zal helpen hun nekspieren te ontwikkelen als voorbereiding op het kruipen en uiteindelijk het lopen. Rol hem of haar vervolgens op hun rug zodat ze kunnen spelen met speelgoed. Deze moedigen hen aan om uit te reiken, het speelgoed te slaan, er aan te trekken en te onderzoeken wat ze kunnen doen, waarbij ze zowel oog-handcoördinatie als gewrichts- en spierkracht in hun armen ontwikkelen.

Met een scala aan kleuren, materialen, geluiden en texturen helpt een speelmat jouw kind zich te vermaken en helpt het belangrijke vaardigheden te ontwikkelen door middel van spel en onderzoek.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees snel verder op onze site voor meer informatie over in balans blijven.

Contactgegevens

Via info @ blijvend-in-balans.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden