Blijvend in balans

Starten als zzp’er in de gehandicapten zorg? Zo doe je dat

Geplaatst op

Wil je starten als zelfstandige zonder personeel (zzp’er) in de gehandicaptenzorg, maar weet je niet zo goed hoe je dat moet aanpakken? Geen zorgen. In dit blog vertellen we je over de belangrijkste zaken die je moet regelen om als zzp’er in de gehandicaptenzorg aan het werk te gaan.

Opleiding en certificering

De basis om als zzp’er in de gehandicaptenzorg aan het werk te mogen gaan, zijn je opleiding en certificeringen. Afhankelijk van je functie worden door opdrachtgevers eisen gesteld waar je aan moet voldoen. Zoek daarom uit welke eisen dat zijn voor het werk dat je wilt gaan uitvoeren.

Kom je tot de conclusie dat je wel aan de opleidingseisen voldoet, maar bepaalde certificeringen niet hebt? Volg dan de benodigde trainingen voor de gehandicaptenzorg bij een erkende opleider.

Richt de administratie in

Een degelijke administratie is van groot belang voor het succes van je onderneming. Houd nauwkeurig bij welke zorg je verleent, factureer op tijd en zorg ervoor dat je financiën op orde zijn.

Wij raden je aan om de boekhouding uit te besteden aan een administratiekantoor. De reden hiervoor is dat ze bij administratiekantoor nauwgezet de ontwikkelingen voor de fiscale regels volgen en daardoor als geen ander weten hoe ze ervoor kunnen zorgen dat je niet onnodig veel belasting betaalt.

Schrijf je in bij de KvK

Als zzp’er in de gehandicaptenzorg moet je je, net zoals alle andere ondernemers, inschrijven bij de Kamer van Koophandel, een btw-nummer hebben en verzekeringen afsluiten. Vergeet ook niet om pensioen op te bouwen, omdat je anders later als je met pensioen gaat geen cent te makken hebt.

Netwerken en samenwerken

Bouw een netwerk op met andere zorgprofessionals en zorginstellingen. Samenwerking kan niet alleen leiden tot meer zakelijke kansen, maar het stelt je ook in staat om kennis te delen en te leren van anderen in het veld. Bovendien kun je voor elkaar als back-up fungeren als je bijvoorbeeld ziek bent of op vakantie wilt.

Soms kan het lastig zijn om als zzp’er bij grotere organisatie binnen te komen. Bijvoorbeeld doordat ze niet afhankelijk willen zijn van de beschikbaarheid van een individuele zzp’er. Je kunt dit probleem oplossen door je in te schrijven bij een zorgbemiddelingsbureau voor zzp’ers in de gehandicaptenzorg.

Dit zijn organisaties die contacten hebben bij allerlei zorgorganisaties en als tussenpersoon fungeren. Doordat ze een groot netwerk van zzp’ers hebben, vinden zorgorganisaties het geen probleem meer om met zzp’ers te werken, via het bemiddelingsbureau is er immers vrijwel altijd vervanging mogelijk.

Zorg voor je eigen welzijn

Het verlenen van zorg aan mensen met een beperking kan veeleisend zijn. Zorg er daarom voor dat je goed voor jezelf zorgt. Plan voldoende rustmomenten in, zoek ondersteuning wanneer nodig en ga regelmatig sporten, zodat je fit blijft.

Gerelateerde berichten

Een massage die helemaal is afgestemd op jouw lichaam

Massage is meer dan alleen ontspanning; het is een manier om je lichaam en geest in balans te brengen. Bij vitaal-welzijn.nl begrijpen ze het belang...

Lees meer

Over ons

Lees snel verder op onze site voor meer informatie over in balans blijven.

Contactgegevens

Via info @ blijvend-in-balans.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden