Blijvend in balans

Veel gestelde vragen over implantologie

Geplaatst op

We krijgen regelmatig de vraag wat implantaten precies zijn en voor wie ze bedoeld zijn. In dit blog vertellen we je alles wat je moet weten over implantologie.

Hoe lang gaan implantaten mee?

Implantaten gaan in principe je hele leven mee. Wel is het belangrijk om regelmatig ter controle de tandarts te bezoeken en een goede mondhygiëne in stand houden.

Doet de behandeling pijn en hoe lang duurt de behandeling?

Een implantaat behandeling doet niet meer pijn dan bijvoorbeeld een wortelkanaalbehandeling of een kies laten vullen. Ook wordt de behandeling vaak uitgevoerd met een plaatselijke verdoving. Na de behandeling kan je wat pijn hebben, maar hiervoor kun je prima ibuprofen of paracetamol voor gebruiken.

De duur van de behandeling hangt af van een aantal factoren. Bijvoorbeeld het type implantaat dat gebruikt wordt voor de behandeling of de staat van het kaakbot. De helingstijd verschilt ook per persoon.

Zijn er mogelijke complicaties?

Complicaties komen eigenlijk bijna niet voor. In zeldzame gevallen wordt een implantaat afgestoten. Mocht dit gebeuren, dan moet het behandelplan worden aangepast en onderzocht worden waardoor het implantaat wordt afgestoten. Zodra de oorzaak hiervan gevonden is, kan er een nieuwe behandeling gestart worden.

Voor wie is een implantaat bedoeld?

De implantologie behandeling is in principe voor iedereen mogelijk. Wel is het belangrijk dat er nog voldoende kaakbot is en dat de kaak volgroeid is. Daarom kan er beter gewacht worden tot na het twintigste levensjaar.

Hoe lang duurt het voordat ik weer kan gaan werken?
Je kan eigenlijk direct weer aan de slag. Het kan gebeuren dat je wat napijn hebt en dat het tandvlees wat gezwollen is, maar dit is volkomen normaal. Ook verdwijnt deze zwelling vanzelf en voor de pijn kan je paracetamol of ibuprofen gebruiken.

Op zoek naar een implantoloog in amsterdam? Dan raden wij Tandartsenpraktijk Buitenveldert aan.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees snel verder op onze site voor meer informatie over in balans blijven.

Contactgegevens

Via info @ blijvend-in-balans.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden