Blijvend in balans

Veel voorkomende aandoeningen onder studenten

Geplaatst op

Je studententijd is een spannende en leuke periode in het leven. Je leert zelfstandig worden, bouwt aan je toekomst en heb bovendien een hoop leuke feestjes en borrels. Deze feestelijkheden zijn goed voor je sociale kringen, maar iets minder goed voor je gezondheid. Studenten krijgen veel te maken met lichamelijk mankementen. Met de volgende lichamelijke problemen krijgen studenten het meeste te maken:

Gebitsklachten

Door de toename van de alcoholconsumptie, met name mierzoete mixdrankjes, gaat de staat van het gebit rap achteruit. Veel studenten hebben daarnaast geen geld of tijd om de tandarts met enige regelmaat te bezoeken of vergeten dit simpelweg te doen. Een oplossing is de Studententandarts, een voordelige tandarts met flexibele tijden speciaal voor studenten.

Gewichtstoename

Voor veel beginnende studenten beperkt het koken zich tot het bakken van tosti’s en lasagne uit de magnetron. Dit leidt tot een gemiddelde gewichtstoename van 2,1 kg in de eerste drie maanden van de studententijd. Sommige studenten komen zelfs tot 8 kg aan in de eerste maanden. Het is daarom belangrijk om op je voeding te letten. Het is met meerdere personen samen al snel goedkoop en eenvoudig om gezond én lekker te eten.

Blaasontsteking

Op de toch staan of niet plassen na geslachtsgemeenschap kan leiden tot een blaasontsteking. Studenten hebben steeds vaker wisselende partners, hetgeen de kans op een blaasontsteking verhoogt. Dit kan zelfs leiden tot een nog pijnlijkere mierontsteking. Om het risico te verlagen is het verstandig altijd te plassen na de geslachtsgemeenschap.

Ziekte van Pfeiffer

De ‘kissing disease,’ oftewel de ziekte van Pfeiffer, wordt onder studenten veel uitgewisseld tijdens het zoenen. De aandoening is namelijk met speeksel overdraagbaar. De symptomen bij langdurige vorm van Pfeiffer is extreme vermoeidheid, hetgeen vaak ten koste gaat van de studie en het sociale leven. Helaas is er geen wondermiddel om deze ziekte tegen te gaan. Een goede nachtrust, gezond eten en drinken en onthouding van alcohol is de beste manier om de herstel te bevorderen.

Een tip voor al beginnende of aankomende studenten: geniet, maar wel met mate. Een fit en gezond lichaam maakt het leven een stuk aangenamer tijdens en na je studententijd.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees snel verder op onze site voor meer informatie over in balans blijven.

Contactgegevens

Via info @ blijvend-in-balans.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden