Ben je op zoek naar een vegan eiwitshake? Maar weet je niet zeker of dit nou wel de beste keuze voor jou is? Dan is dit artikel bedoeld voor jou. In dit artikel gaan we namelijk in op de verschillen tussen regulier whey eiwit en plantaardig eiwit. We gaan kijken naar de kwaliteit, opneembaarheid, smaak en milieuvriendelijkheid. Hier zitten namelijk enkele verschillen in die het voor jou misschien makkelijker maken om de één boven de ander te kiezen. Lees snel verder!

Kwaliteit

Uiteraard heb je verschillende merken met verschillende kwaliteiten. Dit zie je vaak ook terug in de prijs van het eiwitpoeder. Maar, als we een eiwitpoeder van ongeveer dezelfde prijsklassen pakken zien we al snel dat de verschillen echt minimaal zijn. Menige vegan eiwitshake bevat namelijk zo’n 79% eiwit per 100 gram. Zijn reguliere tegenhanger daarentegen wil nog wel eens verschillen, maar zit gemiddeld ook op zo’n 75-80% per 100 gram.

Opneembaarheid

Ook in de opneembaarheid zit er weinig verschil tussen. Beiden worden zeer snel opgenomen en zijn daarom ideaal om als ontbijt te nemen of vlak voor of na de training. Wat wel een verschil is bij beide soorten is de verdraagbaarheid. Over het algemeen wordt de eiwitshake van vegan proteïne poeder beter verdragen doordat het een plantaardige bron is. De reguliere whey eiwit is een dierlijk product en is door mensen met (lichtelijke) lactose-intolerantie niet goed te verdragen.

Smaak

Wat betreft de smaak zullen veel mensen kiezen voor de reguliere whey. Waarom? Omdat hier véél meer smaken van zijn. Van triple chocolate tot cookie dough en mint. Bij vegan eiwitshakes daarentegen zijn er vaak hooguit maar 3 á 4 smaken: vanille, aardbei, chocolade en soms banaan. Sommige mensen zijn op zoek naar een speciale smaak en kunnen dit dan helaas niet krijgen.

Milieuvriendelijkheid

Als laatste kijken we naar de milieuvriendelijkheid van beide varianten. Hier is, in bijna alle gevallen, de vegan eiwitshake de winnaar. Dit heeft vooral te maken met het feit dat reguliere whey in enorme massa geproduceerd wordt en een restant van dierlijke producten is. Vegan eiwitshakes zijn gemaakt van plantaardige ingrediënten en zijn hierdoor een stuk milieuvriendelijker.