Blijvend in balans

Verschillende soorten klikgebitten, welke is de beste?

Geplaatst op

Een ‘normaal’ kunstgebit zit losser in je mond dan een klikgebit. Een klikgebit zit vaak vastgeschroefd. Dat is het grootste verschil tussen een kunstgebit en een klikgebit. Met een klikgebit is er vaak grip op de implantaten. Toch zijn er een aantal verschillende klikgebitten waardoor de keuze ook moeilijker is. In deze blog lees je over verschillende klikgebitten.

Een klikgebit met drukknopjes

Elke klikgebit heeft zijn eigen voordelen. Zo ook een klikgebit met drukknopjes. Deze zijn namelijk makkelijk te verwijderen zodat je ze beter kan verschonen. Met één klik zit het weer vast. Het heeft meer houvast dan een losliggend kunstgebit maar is nog lang niet zo vastgeschroefd als met een kunstwortel. Een klikgebit met een drukknopmethode zorgt dus voor meer draagcomfort en is relatief betaalbaar. De meeste verzekeraars vergoeden deze methode.

Een klikgebit vastgeschroefd met een kunstmatige wortel

Een vastgeschroefd klikgebit is misschien wel de meest voorkomende klikgebit methode. Het wordt met een metalen wortel vastgeschroefd aan het gebit en hierdoor zit het vast in je mond. Deze kunstmatige wortel geeft veel meer grip dan andere klikgebitsystemen daarom wordt deze methode ook het meest gekozen. Bij Implantaat Clinic, specialist in klikgebitten in Amsterdam, kan je precies het proces tijdens en na de behandeling zien. De kosten van de behandeling voor het plaatsen van een klikgebit worden grotendeels vergoed door de basisverzekering.

Welke methode komt het beste uit de test?

Met deze verschillende methodes is het wellicht lastig om de juiste keuze te maken. Daarom zou je ook moeten kijken welke het beste bij je past als persoon dit hangt af van een aantal factoren. Hoe belangrijk is je gebit voor je en hoe vaak ga je het meer gebruiken dan bijvoorbeeld een spreker of een persoon die vaak zakendiners heeft en dus meer moet praten dan de rest. In dit geval is een vastgeschroefd klikgebit een prima keuze. Met ouderdom of personen die vaak thuis zijn komt bijvoorbeeld al snel de methode met drukknopjes naar voren. Maar ook andere factoren zoals tandvlees en ruimte in je mond spelen een hele belangrijke rol in de keuze die je uiteindelijk maakt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees snel verder op onze site voor meer informatie over in balans blijven.

Contactgegevens

Via info @ blijvend-in-balans.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden