Blijvend in balans

Waarom een goede nachtrust zo belangrijk is

Geplaatst op

Iedereen heeft slaap nodig. Daarnaast is het belangrijk dat je ook voldoende en goed slaapt. Een mens zal gemiddeld 7 tot 8 uur slaap per dag nodig hebben om optimaal te functioneren. Dit verschilt per persoon. Iemand die dagelijks veel inspanningen verricht zal meer slaap nodig hebben dan iemand die dagelijks weinig inspanning hoeft te verrichten. Ontdek waarom slaap belangrijk is en hoe je zorgt voor een goede nachtrust.

Productiviteit maximaliseren

Waarom is een goede slaaprust zo belangrijk? Onderzoek heeft uitgewezen dat een betere nachtrust zorgt voor meer scherpte en concentratievermogen overdag. Hierdoor ben je in staat om je dagelijkse werkzaamheden beter en langer uit te voeren. Door een slechte nachtrust kan de kwaliteit en uithoudingsvermogen om die kwaliteit vast te houden dus sterk verminderen. Met voldoende rust zorg je dus dat je productiviteit maximaliseert. Met voldoende en kwalitatief goede nachtrust zorg je dus dat je het maximale uit het leven kan halen.

Minder kans op ziekte 

Een goede nachtrust zorgt dat je lichaam en geest tot rust komen. Daarna herstelt het ook van alle inspanningen die je hebt verricht. Het lichaam zorgt er ook voor dat je bloeddruk stabiliseert. Uit onderzoek is gebleken dat bij een goede nachtrust het lichaam de bloedcirculatie optimaal mogelijk kan reguleren. Dit vermindert de kans op hart- en vaatcomplicaties. Wanneer je te veel onregelmatige nachtrusten hebt en een verstoord slaapritme, dan kan je lichaam nooit volledig herstellen. Geef je lichaam dus voldoende tijd om te herstellen door te letten op de kwaliteit van je slaap.

Slaapkwaliteit verbeteren

Het is belangrijk dat je voldoende uren slaapt, maar de kwaliteit van je slaap moet ook optimaal zijn. Een hele nacht piekeren in bed zal niet de maximale rust opleveren. Zorg dus dat je slaapkamer beschikt over alle attributen voor een goede nachtrust. Denk aan verduisterende gordijnen, ideale kamertemperatuur en een goed matras en bed. Het matras is hierbij het belangrijkste aspect. Bekijk het grootste aanbod aan matrassen bij Matrassenman. Zoals de matras 160×200 centimeter en nog veel meer maten. Ontdek welke matras het beste bij jou past door ze uit te proberen.

Gerelateerde berichten

Een massage die helemaal is afgestemd op jouw lichaam

Massage is meer dan alleen ontspanning; het is een manier om je lichaam en geest in balans te brengen. Bij vitaal-welzijn.nl begrijpen ze het belang...

Lees meer

Over ons

Lees snel verder op onze site voor meer informatie over in balans blijven.

Contactgegevens

Via info @ blijvend-in-balans.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden