Blijvend in balans

Waarom glimlachen goed voor je is

Geplaatst op

15 juni was de officiële ‘Smile Power Day,’ maar eigenlijk zouden we elke dag moeten lachen. En alhoewel je waarschijnlijk dagelijks glimlach, willen we je nog een paar redenen geven om elke dag nog meer te glimlachen. Want geloof het of niet, glimlachen is enorm goed voor je!

Verminder stress

Een oprechte glimlach helpt je om stress te verminderen. We denken dat dit de reden zou kunnen zijn waarom “happy hour” ooit is begonnen: na een stressvolle dag werken gingen werknemers naar een leuke sociale bijeenkomst om te lachen en de stress van de dag te vergeten. En glimlachen is goedkoper dan een biertje!

Profiteer van de voordelen van glimlachen tijdens en na stressvolle activiteiten om de effecten van stress op uw lichaam te verminderen. Uit bewijsmateriaal blijkt dat het zowel het lichaam als de geest kan helpen sneller te herstellen.

Verbindingen maken

Door te glimlachen onderga je direct positieve interne en externe veranderingen. Lachen zorgt er bijvoorbeeld voor dat je vriendelijker, betrouwbaarder en toegankelijker overkomt. Door te glimlachen straal je meer openheid uit. Met deze eenvoudige handeling kun je verbindingen maken met anderen, waardoor je zich minder geïsoleerd of alleen voelt.

Lachen is goed voor jou en voor anderen, deels omdat het aanstekelijk is. Heb je gemerkt hoe moeilijk het is om niet terug te glimlachen wanneer iemand naar jou lacht? Een glimlach kan soms jouw hele dag maken.

Positiever zijn

Uit onderzoek is gebleken dat als we glimlachen, we onze hersenen trainen in positief denken. Dagelijks lachen helpt bij het creëren van een positieve stemming. Het geluksgevoel aanmaken wordt eenvoudiger voor je hersenen.

Er ligt veel macht in een glimlach! Voor sommige mensen is echter het tegenovergestelde waar: een glimlach is een grote bron van stress omdat ze niet blij zijn met de manier waarop hun gebit eruit ziet. Gelukkig zijn er genoeg tandartsen zoals Idente die je hierbij kunnen helpen.  Of het nu gaat om tanden bleken, een beugel laten zetten of een prothese laten plaatsen. Wij hopen dat je kunt blijven lachen, want een glimlach is gezond voor je!

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees snel verder op onze site voor meer informatie over in balans blijven.

Contactgegevens

Via info @ blijvend-in-balans.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden