Blijvend in balans

Waarom je aan krachttraining zou moeten doen

Geplaatst op

Het is belangrijk om goed voor je lichaam te zorgen. Een gezond en sterk lichaam heeft niet alleen een positief effect op je figuur, maar ook op je geestelijke gesteldheid en hersenen. Krachttraining wordt steeds populairder, ook onder vrouwen. Wat is krachttraining precies en waarom is het zo populair? Na het lezen van dit artikel weet je waarom je aan krachttraining moet doen.

Voordelen van krachttraining

Krachttraining heeft een groot aantal voordelen. Ten eerste verbetert je houding en wordt je spieropbouw beter. Doordat je meer spiermassa krijgt, verbetert ook je postuur en je houding. Je lichaam is namelijk sterker. Door krachttraining te doen krijg je een gezonder hart en een betere bloedsomloop. Hierdoor heb je minder kans op hoge bloeddruk. Door regelmatig aan krachttraining te doen slaap je beter en krijg je meer zelfvertrouwen. Mits je een training goed uitvoert zul je ook minder last hebben van rug- en nekklachten en je conditie zal met sprongen vooruit gaan. 

Zijaanzicht Foto Van Vrouw Lunges Doen Tegen Zwarte Achtergrond

Afvallen door krachttraining

Door krachttraining krijg je meer spiermassa en je vetpercentage wordt minder. Spiermassa verbruikt calorieën. Je verbranding gaat sneller, waardoor je sneller zult afvallen. Vrouwen trainen vaak liever andere spiergroepen dan mannen. Vet gaat bij vrouwen namelijk op andere delen van het lichaam zitten, zoals de bovenbenen, de heupen en de billen. Het is dan ook aan te raden om krachttraining voor vrouwen te doen, zodat je oefeningen doet die zijn afgestemd op het vrouwelijk lichaam.  

Vrouw Die Push Ups Doet

Krachttraining en voeding

Krachttraining is intensief voor je spieren, botten, hart en bloedvaten. Het is belangrijk om je lichaam goed te verzorgen met gezonde voeding die voldoende eiwitten, koolhydraten en gezonde vetten bevatten. Voor een krachtsporter is het belangrijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Eiwitten zijn de bouwstenen van de spieren en zorgen ervoor dat spieren zich kunnen herstellen en sterker kunnen worden. Eiwitten zijn dus erg belangrijk voor de spieropbouw.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees snel verder op onze site voor meer informatie over in balans blijven.

Contactgegevens

Via info @ blijvend-in-balans.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden