Blijvend in balans

Waarom moet je voor mediation kiezen bij een scheiding?

Geplaatst op

Wat is mediation precies?

Mediation is de term waarbij 2 of meer mensen of groepen worden geholpen om tot een akkoord te komen bij onenigheden, zoals scheidingen. Dit wordt ‘bemiddeling’ genoemd. Bemiddeling kan niet worden gebruikt als er een claim is ingediend, of zou kunnen worden ingediend, bij een arbeidsrechtbank over een geschil.

Een mediator is neutraal

Mediation wordt geboden door een neutraal persoon: deze noemen we de mediator. De mediator is onpartijdig. Ze zijn er om beide partijen te helpen een oplossing te vinden waar alle partijen mee instemmen. Bemiddeling is niet het beoordelen van wie in het verleden gelijk of ongelijk had, maar het kijken naar hoe men het eens kan worden over samenwerking in de toekomst.

Mediation is een snelle oplossing

De meeste bemiddelingen kunnen binnen enkele dagen worden afgerond, afhankelijk van de beschikbaarheid van de partijen. Bij een rechtbankzitting gaan hier al snel vele maanden overheen.

Bemiddeling verbetert de communicatie

Mediation zorgt voor een neutrale en vertrouwelijke setting waarin partijen openlijk kunnen discussiëren over hun visie op het onderliggende geschil. Verbeterde communicatie kan leiden tot wederzijds bevredigende oplossingen.

Bemiddeling kan gunstig zijn voor je toekomst

Plannen voor de toekomst is moeilijk met een geschil tussen jou en je partner in het vooruitzicht. Als het geschil tussen de partijen kan worden opgelost, willen ze vaak in de toekomst blijven samenwerken. Soms moeten partijen een relatie met elkaar voortzetten en helpt mediation hen om de basisregels te bepalen om die relatie te laten werken.

Mediation in Emmen

Heb jij een geschil met je partner en wil je dit oplossen met behulp van mediation? Bij Bmiddl.nl hebben ze een mediator in Emmen die je kan helpen met het oplossen van geschillen tussen jou en je partner. Door mediation kun je een lange termijn oplossing realiseren, waardoor samenwerken zelfs weer mogelijk wordt.

Gerelateerde berichten

Wat zijn energetische tools en de voordelen van het gebruik daarvan

Energetische tools zijn methoden die worden gebruikt om de energiebalans in ons lichaam te herstellen en te behouden. Deze tools kunnen variëren van...

Lees meer

Over ons

Lees snel verder op onze site voor meer informatie over in balans blijven.

Contactgegevens

Via info @ blijvend-in-balans.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden