Blijvend in balans

Waarom zonnebrand geen overbodige luxe is

Geplaatst op

Na de koude winter is het weer tijd om naar buiten te gaan en met vrienden en familie van de zon en het strand te genieten. Als je je tas aan het inpakken bent, vergeet dan in ieder geval geen zonnebrand in te pakken. We hebben namelijk allemaal wel eens gehoord over de gevaren van de zon en dat het huidkanker kan veroorzaken. Maar wist je ook dat huidkanker een van de meest voorkomende vormen van kanker is? De laatste jaren is het aantal gevallen van huidkanker explosief gestegen. De kans op het krijgen van huidkanker is drastisch te verminderen door je aan de volgende tips te houden:

  • Dagelijks gebruik van zonnebrand, zelfs als het bewolkt of regenachtig is, vermindert de kans op huidkanker al met 75%.
  • Zonnebrand helpt niet alleen tegen de zon, maar gaat ook veroudering van de huid tegen
  • Door het gebruik van zonnebrand voorkom je dat je op sommige plekken bruiner wordt dan op andere plekken. Je huid wordt wel bruiner bij het dragen van zonnebrand. Het helpt je dus om mooi egaal bruin te worden.
  • Huidkanker is niet alles wat door de zon wordt aangericht, de zon kan ook het collageen van de huid vernietigen en uw huid minder elastisch maken. Hierdoor kunnen er erg lelijke plekken op uw huid ontstaan. Dit kan echter opgelost worden met plastische chirurgie. Meer informatie hierover is te vinden bij de kliniek van Joost Kroon.
  • Zonnebrand kan niet alleen schade aan de huid voorkomen, maar vermindert ook het risico op een zonnesteek en uitdroging.
  • Het is voor élk huidtype noodzaak om zonnebrand te gebruiken, ook al ben je nog nooit verbrand. Als de huid verbrand, is dit een directe reactie, echter vormt echte schade aan de huid zich over langere tijd.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees snel verder op onze site voor meer informatie over in balans blijven.

Contactgegevens

Via info @ blijvend-in-balans.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden