Blijvend in balans

Wanneer is tanden bleken onveilig?

Geplaatst op

Veel mensen willen een stralend wit gebit. Door de jaren heen is het mogelijk dat je gebit is gaan verkleuren. Wijn, thee, koffie en sigaretten veroorzaken bijvoorbeeld een verandering in de kleur van je tanden. Tanden bleken is een perfecte oplossing. Tandartsen en mondhygiënisten zijn vaak gespecialiseerd in bleekbehandelingen. Alleen wanneer is tanden bleken veilig en wanneer niet?

Ongeschikt voor het bleken van tanden

Er zijn een aantal gevallen waarbij we het afraden om zelfstandig op eigen houtje je tanden te bleken. In deze situaties is het verstandig om eerst met je tandarts te bespreken of het veilig om je tanden te bleken. Het gaat om de volgende gevallen:

  • Je bent nog geen 18 jaar
  • Je hebt tanden die gevoelig zijn
  • Je hebt gaatjes in een van de kiezen
  • Je hebt teruggetrokken tandvlees
  • Je hebt gevoelig tandvlees
  • Je bent gevoelig voor waterstofperoxide
  • Je geeft borstvoeding of bent zwanger
  • Je hebt last van zichtbare ontkalking
  • Je hebt plastic vullingen of kronen die zichtbaar zijn

Tanden met vullingen of hechtingen

Bestaande vullingen, hechtingen, facings, kronen en bruggen blijven onbeschadigd bij het bleken van je tanden. Wanneer je deze al hebt, betekent het dus niet dat je gebit ongeschikt is voor een bleekbehandeling. Wel is het zo dat deze herstellingen aan de tanden niet mee kleuren met het bleken. Zitten de herstellingen op plekken die niet goed zichtbaar zijn, dan is het dus geen probleem om je tanden te bleken bij een tandarts.

Raadpleeg de tandarts

Je gebit is iets kostbaars. We raden het daarom dan ook af om in te gaan op de lage prijzen die goedkope schoonheidssalons rekenen voor het bleken van je tanden. Deze salons hebben vaak te weinig kennis over tanden bleken en de behandeling kan hierdoor nare gevolgen hebben zoals brandwonden, aangetast glazuur en kapotte zenuwen. Raadpleeg daardoor altijd eerst je tandarts die voldoende kennis bezit over bleekbehandelingen. Aan de hand hiervan is het mogelijk om samen met de tandarts een behandelplan op te stellen voor het bleken van de tanden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees snel verder op onze site voor meer informatie over in balans blijven.

Contactgegevens

Via info @ blijvend-in-balans.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden