Blijvend in balans

Wat doet een chiropractor?

Geplaatst op

Chiropractie is een soort gezondheidszorg, waarbij men zich richt op het analyseren, diagnosticeren en behandelen van verschillende aandoeningen in het bewegingsapparaat van de mens. Een chiropractor richt zich hierbij vooral op het behandelen van het zenuwstelsel en de wervelkolom. In deze blog vertellen we je meer over een chiropractische behandeling en het behandeltraject bij een chiropractor.

Chiropractische behandelingen

Een chiropractische behandeling bestaat uit verschillende chiropractische correcties. Bij een correctie oefent de chiropractor een bepaalde kracht in een richting uit om niet goed functionerende gewrichten te laten bewegen of wervelblokkades te corrigeren. Deze correcties effectief, veilig en doen niet tot nauwelijks pijn, zolang je ze laat uitvoeren door een chiropractor. Ben je geïnteresseerd in een behandeling door een specialist? Bekijk dan eens welke chiropractor er in de buurt zit en je kan helpen met het verbeteren van je lichamelijke gezondheid en het verhelpen van de volgende lichamelijke klachten:

  • Nekpijn, rugpijn of hoofdpijn
  • Vermoeidheid
  • Hernia (rug/nek)
  • Spierproblemen
  • Sportblessures of tennisarm

Behandeltraject bij een chiropractor

Bij de meeste chiropractoren volg je als patiënt een speciaal behandeltraject.

Eerste consult

Het traject start in veel gevallen met een eerste consult. Tijdens dit consult worden gezondheidsdoelen en eventuele klachten besproken. Ook vinden er verschillende onderzoeken plaats, zoals een lichaamshouding check en een onderzoek naar je wervelkolom en zenuwstelsel.

Vervolgafspraken

Tijdens het eerstvolgende consult worden de resultaten van de lichamelijke onderzoeken besproken. Ook komt het behandelplan tijdens de vervolgafspraken aan bod. Met dit behandelplan wordt er aandacht besteed aan de manieren om de beste resultaten te behalen voor je lichamelijke gezondheid. Dit behandelplan is een plan op maat en wordt gemaakt aan de hand van de resultaten van de eerdere lichamelijke onderzoeken. Na het bespreken van de onderzoeksresultaten en het behandelplan vinden de eerste chiropractische behandelingen plaats.

Regelmatig onderzoek

Bij een aantal chiropractie praktijken vindt er ook regelmatig onderzoek plaats. Deze onderzoeken zijn erop gericht om de vooruitgang van je lichamelijke gezondheid te evalueren. Zo kan er gecheckt worden wat de effecten tot dat moment zijn van de chiropractische behandelingen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees snel verder op onze site voor meer informatie over in balans blijven.

Contactgegevens

Via info @ blijvend-in-balans.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden