Blijvend in balans

Wat doet vitamine c voor je huid?

Geplaatst op

Vitamine c is niet alleen lekker als in sinaasappelsap, maar het is ook super goed voor je huid Het is namelijk een antioxidant en dat helpt om je huid te verbeteren.

Het gaat huidveroudering tegen

Hoge dosis krachtige antioxidanten, waaronder ook vitamine c helpt om huidveroudering tegen te gaan. Wanneer je die niet krijgt kan je huid geen collageen aanmaken en collageen is een eiwit wat juist dat is wat je huid stevig en elastisch maakt. Ook andere antioxidanten kunnen goed zijn tegen huidveroudering denk aan vitamine E

Het pakt je ontcijfer heden aan

Wanneer je last hebt van puistjes herken je het wel, nadat je puistje verdwenen is blijft er een naar rood vlekje achter. Vitamine c helpt ook tegen deze irritaties en gaat ontstekingen tegen. Ook helpt het de huid te herstellen, daardoor gaat de gaan die rode vlekken van een puistje veel sneller weg.

Het helpt tegen pigmentvlekken

Vitamine c helpt niet Alleen tegen rode vlekjes ook heeft het een positieve invloed op je pigmentvlekken, wanneer jouw huid overactief pigment aanmaakt. In de zon krijg je piment vlekken doordat je vitamine c inneemt of een product neemt met vitamine C rem je de aanmaak van pigment. Wel is het dan ook van belang dat je een goede zonbescherming gebruikt, minimaal factor 30.

Voorwaarden van het gebruik van vitamine c In de huidverzorging

Het werkt alleen in hoge concentraties. Er is minstens 4% nodig in jouw product. Wanneer je wilt weten of dit product aanwezig is, kijk dan naar de ingrediëntenlijst de stof moet In het eerste deel van de ingrediëntenlijst staan, kijk hier dus eerst naar om te weten of het erin zit.

Er zijn andere antioxidanten nodig om vitamine c het beste te laten werken denk aan vitamine c en vitamine e.  Dit is een gouden duo.

Vitamine c kan erg slecht tegen vocht, licht en zuurstof. Zorg er daarom voor dat je geen product met ingrediënten in een glazen fles of pot hebt.

De producten van medik 8

Producten van medik 8 zorgen voor een goede huidverzorging, zo hebben ze een product met vitamine c en met een bescherming voor de zon, waardoor je dus beide producten ineens kan opsmeren.

Gerelateerde berichten

Microdosering truffels: een kleine stap voor de geest, een grote sprong voor welzijn

In de wereld van persoonlijke ontwikkeling en mentaal welzijn ontstaat er steeds meer belangstelling voor alternatieve benaderingen. Een van deze...

Lees meer

Ontdek de voordelen van halotherapie thuis met een zoutpijp

Halotherapie, ook wel zouttherapie genoemd, is een traditionele natuurlijke behandelmethode die zijn oorsprong vindt in de zoutmijnen en grotten van...

Lees meer

Welk scheermes past bij jouw huid- en haartype?

Het kiezen van het juiste scheermes is essentieel voor een gladde en comfortabele scheerbeurt. Er zijn verschillende scheermessen op de markt, maar...

Lees meer

Over ons

Lees snel verder op onze site voor meer informatie over in balans blijven.

Contactgegevens

Via info @ blijvend-in-balans.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden