Blijvend in balans

Wat kost een ooglidcorrectie?

Geplaatst op

In sommige gevallen is het aan te raden om een ooglidcorrectie uit te laten voeren. Wanneer je oogleden dusdanig hangen dat ze je gezichtsveld beperken, dan is het slim om een ooglidcorrectie uit te laten voeren. Alleen wat zijn de kosten van een ooglidcorrectie? In deze blog vertellen we je meer over de kosten van een ooglidcorrectie en in welke situaties je recht hebt op een vergoeding bij het corrigeren van je oogleden.

Vergoeding ooglidcorrecties

Soms is het mogelijk om een vergoeding te krijgen voor de kosten van ooglidcorrecties. Wanneer je hangende oogleden je gezichtsveld beperken, dan wordt de behandeling vergoed vanuit de basisverzekering. Het is dan wel noodzakelijk dat je oogleden voor je pupillen hangen bij het recht naar voren kijken. Enkele zorgverzekeraars als VGZ en Univé vergoeden ooglidcorrecties ook vanuit de aanvullende verzekering. Bekijk de voorwaarden in je polis en ga na of je in aanmerking komt voor een vergoeding bij een ooglidcorrectie.

Kosten van een ooglidcorrectie

De kosten van een ooglidcorrectie verschillen per kliniek en per behandeling. Bij een eerste kennismaking bekijk je samen met de specialisten van de kliniek welke behandeling het beste past bij je oogleden. Het kan hierbij gaan om een bovenooglidcorrectie of onderooglidcorrectie. Bij bijvoorbeeld Ooglift in Maarssen betaal je voor een ooglidcorrectie van beide bovenoogleden €875,- en een onderooglidcorrectie €1.300,-. Bekijk op de tarievenpagina de kosten van alle behandelingen die je bij deze kliniek kunt laten uitvoeren.

De behandeling

Door het ouder worden kunnen je oogleden gaan hangen. Dit komt doordat de oogleden dikker worden en de elasticiteit rondom je ogen minder wordt. Met een ooglidcorrectie krijg je de frisse uitstraling van vroeger terug. Een ooglidcorrectie is geheel pijnloos door de lokale verdoving. De behandeling zelf duurt ongeveer 30 tot 45 minuten. Na de behandeling duurt het ongeveer een week totdat de hechtingen er weer uit mogen.

Gerelateerde berichten

Water Zuiveren in Nederland: Hoe Kies je het Ideale Waterfilter?

Water is een essentieel onderdeel van ons dagelijks leven. We gebruiken het om te drinken, koken, schoonmaken en nog veel meer. Het is daarom van...

Lees meer

Over ons

Lees snel verder op onze site voor meer informatie over in balans blijven.

Contactgegevens

Via info @ blijvend-in-balans.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden