Blijvend in balans

Wat kun je worden met een medicijnen opleiding?

Geplaatst op

De studie geneeskunde is een lange intensieve opleiding waarin je veel leert over het menselijk lichaam. Je leert veel over ziektes die mensen kunnen krijgen en hoe deze behandeld kunnen worden. Je leert niet alleen uit boeken, maar doet ook ervaring op in de praktijk. Na je studie ben je er nog niet, je moet dan een specialisatie kiezen. In dit artikel lees je welke beroepen je kunt kiezen na je medicijnen opleiding.

Huisarts

Als je klaar bent met je medicijnen studie ben je basisarts. Je kunt dan tal van specialisaties kiezen. Een daarvan is huisarts. Je volgt dan een speciale opleiding waarbij je wordt opgeleid als huisarts. Deze opleiding duurt nog eens drie jaar. Een groot deel van de opleiding breng je door in de huisartsenpraktijk. Ook volg je stages op de spoedeisende hulp, in een verpleeghuis of in een GGZ-instelling. 

Persoon Met Zwarte En Zilveren Stethoscoop

Bedrijfsarts

Als bedrijfsarts ben je een intermediair tussen werkgevers en zieke werknemers. Je helpt werknemers die arbeidsongeschikt zijn geraakt aan aangepast werk, zodat zij een terugkeer kunnen maken op de werkvloer. De specialisatie tot bedrijfsarts duurt vier jaar en is een combinatie van theorie en praktijk. Een bedrijfsarts in opleiding loopt stage bij een erkende arbodienst onder begeleiding van een ervaren bedrijfsarts. Na de opleiding zijn je kansen op werk groot. Ben je op dit moment op zoek naar een vacature bedrijfsarts? Kijk dan eens op https://www.co2work.nl voor het aanbod. 

Man In Blauw Schrobben Pak Met Behulp Van Witte Tabletcomputer

Chirurg

Als je chirurg wilt worden leer je na je studie geneeskunde nog een zes jaar in een ziekenhuis. Je volgt dan de specialisatie tot chirurg. Om in aanmerking te komen voor deze opleiding moet je na je studie solliciteren. Je moet hiervoor erg je best doen, want alleen de allerbesten worden aangenomen. Als je onderzoek hebt gedaan naar een bepaalde ziekte of naar nieuwe behandelmethoden is de kans groter dat je voor deze opleiding wordt aangenomen. 

Gerelateerde berichten

Een massage die helemaal is afgestemd op jouw lichaam

Massage is meer dan alleen ontspanning; het is een manier om je lichaam en geest in balans te brengen. Bij vitaal-welzijn.nl begrijpen ze het belang...

Lees meer

Over ons

Lees snel verder op onze site voor meer informatie over in balans blijven.

Contactgegevens

Via info @ blijvend-in-balans.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden