Blijvend in balans

Wordt jouw gehoor minder? Ga dan op bezoek bij een audicien!

Geplaatst op

Ons gehoor is een van de zintuigen die we dagelijks veel gebruiken. Wanneer we deze dan verliezen omdat hij minder wordt of zelfs helemaal weggaat, kan dit ons dagelijks leven enorm beïnvloeden. Gelukkig hoeft een verminderd gehoor nooit te betekenen dat hier niets meer aan gedaan hoeft te worden. Een gehoortest die uitgevoerd wordt door audiciens, kan namelijk het verschil maken. In deze tekst gaan we kijken naar de verschillende manieren waarop audiciens kunnen helpen bij een verminderd of beschadigd gehoor.

Wat is gehoorschade?

Bij gehoorschade hebben we het over schade aan ons gehoor. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat iemand iets minder hoort, veel minder hoort of zelfs helemaal niets meer hoort. Dit kan komen door harde muziek, maar ook gewoon ouderdom kan er voor zorgen dat dit bij iemand voorkomt. Dat kan heel vervelend zijn, maar gelukkig soms voorkomen worden. Er zijn verschillende manieren om het gehoor bijvoorbeeld te verdedigen. Oordopjes bij een festival, maar ook niet te dicht bij de boxen gaan staan van een concert kunnen er voor zorgen dat er veel minder gehoorschade optreed. Toch is het niet altijd mogelijk om gehoorschade te voorkomen omdat dit ook door verschillende ziektes of gewoon ouderdom kan voorkomen. Maar wat kun je dan het beste doen?

Familie, Oma, Grootmoeder, Gezin, Ouderen, Vrouwen

Wat te doen bij gehoorschade?

Mocht er gehoorschade ontstaan dan is het, het beste idee om contact op te nemen met de audicien. Dat is namelijk een specialist wat betreft het gehoor. Wanneer er schade ontstaat, kan dit namelijk een hoop verschillende oorzaken hebben. Een gehoortest, die uitgevoerd word door een audicien, kan uitwijzen welk probleem er precies aan het gehoor is en wanneer het probleem gevonden is, kan hier soms ook nog wat aan gedaan worden. De gehoortest kan namelijk aangeven waar het probleem zich bevindt en welke oplossingen er zouden kunnen zijn. Een daarvan is bijvoorbeeld een gehoorapparaat. Een gehoorapparaat is een klein soort assistent die in of om het oor geplaatst kan worden. Door een ingewikkelde techniek kan het gehoor hierdoor weer beter worden. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om het gehoor weer te krijgen zoals deze eens was. De audicien kan uiteraard meekijken welke apparaten het beste bij uw zoektocht passen. Op die manier kan het zo zijn dat de gehoorschade weer hersteld wordt of dat je weer kan horen zoals u dat kon voor dat je de gehoorschade ergens op liep.

Gerelateerde berichten

Een massage die helemaal is afgestemd op jouw lichaam

Massage is meer dan alleen ontspanning; het is een manier om je lichaam en geest in balans te brengen. Bij vitaal-welzijn.nl begrijpen ze het belang...

Lees meer

Over ons

Lees snel verder op onze site voor meer informatie over in balans blijven.

Contactgegevens

Via info @ blijvend-in-balans.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden