Blijvend in balans

Zo draag je een mondkapje

Geplaatst op

Heb jij al een mondkapje in huis? Deze is immers op veel plekken al verplicht om te dragen. Of je nu met het openbaar vervoer reist of bij de huisarts bent, je moet hem altijd dragen. Je kunt er daarom het beste voor zorgen dat je er voldoende op voorraad hebt, zodat je kunt afwisselen. Het is echter niet eenvoudig om de juiste keuze te maken en er zijn verschillende verkooppunten waar je kunt gaan kijken. Een van deze verkooppunten is Safe Save. Maar waar kan een mondkapje eigenlijk voor zorgen en hoe draag je hem?

Jouw mondkapje bedekt meer dan alleen je mond

Een kapje wordt nog vaak verkeerd gedragen. Hierdoor biedt het ook nog altijd niet voldoende bescherming voor jezelf en anderen om jou heen. Ondanks dat het vaak aangegeven staat hoe je deze het beste kunt dragen, zijn er nog regelmatig mensen die hem bijvoorbeeld alleen over de mond dragen. Tijdens het niezen heb je echter nog altijd de stoffen die door de lucht heen vliegen. De mondkapjes moeten daarom altijd over neus en mond gedragen worden. De beste bescherming is zelfs om deze ook over jouw kin te dragen. Zo komt er helemaal niets meer doorheen.

Verschillende varianten voor iedere situatie

Het mondkapje moet daarbij ook altijd van goede kwaliteit zijn. Er zijn echter aanzienlijke verschillen tussen de medische en niet-medische kapjes. Voor consumenten zijn de niet-medische mondkapjes voldoende. Alleen moet je dan wel goed gaan kijken waar jij het beste mee uit bent. Zo kun je de mondkapjes met en zonder filter aanschaffen. Bij een filter wordt de lucht nog eens extra gezuiverd. Echter brengt dit wel een hogere kostenpost met zich mee. Je moet immers niet alleen de mondkapjes aanschaffen, maar ook de losse filters voor de juiste bescherming.

Wegwerpmondkapjes voor weinig gebruik

Je hebt dan ook nog de keuze tussen een stoffen of wegwerp mondkapje. De wegwerp varianten zijn voornamelijk eenvoudig wanneer je niet vaak de deur uit gaat. Als je bijvoorbeeld niet steeds in het openbaar vervoer of de supermarkt te vinden bent, hoef je ze immers niet op te zetten. Je kunt dan een grote doos met wegwerpmodellen aanschaffen, waardoor je de volledige pandemie door kunt komen zonder al te veel kosten te maken. Wel moet je dan weer op gaan letten hoe vaak je hem wisselt. Je kunt er niet voortdurend mee rond blijven lopen.

Stoffen modellen voor een stijlvol uiterlijk

Stoffen varianten zijn vaak een modernere en stijlvollere oplossing. Doordat het op steeds meer plekken verplicht is om een mondkapje te dragen, kan het goed zijn om hiernaar te kijken. Deze kun je meerdere keren gebruiken en je hoeft ze alleen maar uit te wassen om weer te gaan genieten van de werking van het mondkapje. Net als bij alle andere mondkapjes kun je deze met en zonder filter aanschaffen. Hierdoor bepaal je helemaal zelf hoe jouw variant eruit komt te zien en of je extra bescherming krijgt doordat jouw lucht automatisch gezuiverd wordt.

In het assortiment van Safe Save vind je stijlvolle mondkapje van goede kwaliteit!

Gerelateerde berichten

Een massage die helemaal is afgestemd op jouw lichaam

Massage is meer dan alleen ontspanning; het is een manier om je lichaam en geest in balans te brengen. Bij vitaal-welzijn.nl begrijpen ze het belang...

Lees meer

Over ons

Lees snel verder op onze site voor meer informatie over in balans blijven.

Contactgegevens

Via info @ blijvend-in-balans.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden