Blijvend in balans

Zorg voor een gezond thuiswerk klimaat met de juiste bureaustoel!

Geplaatst op

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen ervoor om een gedeelte van hun werkdagen vanuit huis te werken. Ook de werkgevers vertrouwen er steeds meer op dat hun personeel de verantwoordelijkheid van het thuiswerken aankan. Het is belangrijk dat je goed in contact kunt blijven met je klanten en collega’s en dat je voor een gezonde thuiswerkplek zorgt. Denk hierbij aan een kwalitatieve bureaustoel en voldoende pauzes. In deze blog lees je wat de voordelen van thuiswerken zijn en krijg je een aantal handige tips waarmee je een gezonde thuiswerkplek voor jezelf kunt creëren.

Wat zijn de voordelen van vaker thuiswerken?

Wanneer jij je werkzaamheden vanuit huis kunt verrichten, zitten daar een aantal interessante voordelen aan verbonden. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat wanneer je (gedeeltelijk) vanuit huis werkt, je vaak gemotiveerder en uiteindelijk ook meer tevreden bent over het verloop van je werkdag. Doordat je meer zelfbeschikking ervaart, heb je het idee dat jij je dagen productief en waardevol kunt inrichten. Ook heeft het vertrouwen van de werkgever die je vanuit huis laat werken een positieve invloed op je gemoedstoestand. Daarnaast bespaar je reistijd van- en naar kantoor, waardoor je meer tijd voor je privéleven overhoudt.

Steek wel voldoende aandacht in gezond thuiswerken, zodat je werk en privé goed gescheiden kunt houden en je bijvoorbeeld in de juiste houding aan het werken bent om nek- en rugklachten te voorkomen. Daarnaast kun je wanneer je thuiswerkt duidelijke afspraken maken over je werktijden. Vraag bijvoorbeeld of je eerder kunt beginnen of soms een middag vrij kunt nemen, als je in de avond de uren inhaalt.

De beste tips voor een gezonde thuiswerkplek

Wanneer je een kantoorbaan hebt, is het belangrijk dat je een goede bureaustoel aanschaft. Dit zorgt ervoor dat je in de juiste zithouding werkt gedurende de 8 uur per dag die je achter het bureau doorbrengt. Kies bijvoorbeeld voor een goede bureaustoel thuiswerken! Hiermee zorg je ervoor dat je werkhouding verbetert en je nek- en rugklachten kunt voorkomen. Daarnaast is het belangrijk dat je voldoende rustmomenten voor jezelf inplant. Korte pauzemomenten tijdens je werkdag zorgen voor rust in je hoofd, waardoor je daarna een betere concentratie zal hebben. Strek de benen even en pak iets te drinken voor jezelf, of ruim de vaatwasser uit en hang de was even snel op.

Woon je samen met je partner of kinderen en huisdieren? Dan is het een goed idee om een rustige werkplek te creëren in een extra kamer of op zolder, zodat je niet gestoord kunt worden als je geconcentreerd aan de slag moet.

Gerelateerde berichten

Microdosering truffels: een kleine stap voor de geest, een grote sprong voor welzijn

In de wereld van persoonlijke ontwikkeling en mentaal welzijn ontstaat er steeds meer belangstelling voor alternatieve benaderingen. Een van deze...

Lees meer

Ontdek de voordelen van halotherapie thuis met een zoutpijp

Halotherapie, ook wel zouttherapie genoemd, is een traditionele natuurlijke behandelmethode die zijn oorsprong vindt in de zoutmijnen en grotten van...

Lees meer

Welk scheermes past bij jouw huid- en haartype?

Het kiezen van het juiste scheermes is essentieel voor een gladde en comfortabele scheerbeurt. Er zijn verschillende scheermessen op de markt, maar...

Lees meer

Over ons

Lees snel verder op onze site voor meer informatie over in balans blijven.

Contactgegevens

Via info @ blijvend-in-balans.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden