Blijvend in balans

Bespaar tijd bij de tandarts door middel van CEREC

Geplaatst op

Er is een nieuwe ontwikkeling in de tandartswereld die voor zowel de tandartsen zelf als voor jou grote voordelen biedt. Het is namelijk al vervelend genoeg om bij de tandarts te zitten. Met CEREC hoef je geen bezoek na bezoek meer te doen als je een kroon nodig hebt. Wij leggen je uit waarom ook jij voordelen haalt uit deze nieuwe techniek.

Wat betekent CEREC?

Simpel gezegd is CEREC een afkorting voor Ceramic Reconstruction. Dit spreekt redelijk voor zich en ook de techniek is eigenlijk best eenvoudig. Het stelt een tandarts in staat om een op maat gemaakte tandkroon te maken binnen een bezoek. Vroeger moest je hiervoor eerst naar de tandarts gaan om je tand voorbereid te krijgen en daarna moest je nog eens wekenlang wachten op een permanente kroon.

Hoe werkt CEREC?

De tandarts bereidt jouw tand eerst voor. Het kan zijn dat ze verrotte of beschadigde delen moeten verwijderen of een vulling moeten aanbrengen om er zeker van te zijn dat de tand sterk genoeg is om een kroon te ondersteunen. De CEREC-technologie maakt een digitale 3D-scan van de voorbereide tand. De tandarts gebruikt deze informatie om jouw nieuwe porseleinen kroon te ontwerpen. Vervolgens snijdt de CEREC-machine zelf de kroon en past deze vervolgens in je gebit. Vervolgens loop je meteen de tandartspraktijk uit met je nieuwe kroon.

CEREC doet meer dan tijd besparen

CEREC heeft meer voordelen dan alleen minder kostbare tijd voor patiënt en tandarts. Je hebt sneller een permanente kroon die beter beschermt dan de tijdelijk kroon die je zou krijgen bij handwerk. Bovendien zijn deze kronen van dezelfde kwaliteit als normale kronen. In totaal gaan ze meer dan 10 jaar mee bij kundige verzorging.

Is een CEREC kroon geschikt voor mijn gebit

Jouw tandarts bepaalt of CEREC geschikt is voor jouw gebit. Het is echter een geschikte oplossing voor de meeste mensen die een nieuwe restauratie nodig hebben. Ben je benieuwd waar de behandelingen mogelijk zijn? CEREC-behandelingen zijn helaas niet overal beschikbaar. Voor een totaaloverzicht van heel Nederland kun je de website van Cerec.nl bezoeken. Op de website van Tandarts Amsterdam vind je een handig overzicht met alle Amsterdamse praktijken die CEREC-behandelingen aanbieden.

Gerelateerde berichten

Parenmassage of vierhandenmassage?

Wat is er beter dan een professionele massage van topkwaliteit te krijgen en je daarna ontspannen, kalm en verjongd te voelen? Het delen van de...

Lees meer

Over ons

Lees snel verder op onze site voor meer informatie over in balans blijven.

Contactgegevens

Via info @ blijvend-in-balans.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden